The Other Side

Lapar vs Tidur!

Assalamualaikum w.b.t...

Lapar versus tidur.
Yang mana akan kamu pilih ??
Aku, secara jujurnya, mengaku...
Aku akan pilih tidur..
Tidur!!!
*vote 10 kali*

[I tidur masih ayu..!]

Sebab-sebabnya
Bila mengantuk makan takde feel sangat
Bila masuk mode mamai tengok makanan dah kurang selera
Bila mata separuh terbuka, tengok makanan mata macam power 500
*rabun naik mendadak!*
Bila jalan pom dah macam catwalk tak menjadi, nak singgah kafe nanti jadi pengsan tengah jalan
Bila katil memanggil, sauk tudung pom boleh terbalik, warna pom aci matching jer dengan baju
Lalu makanan sudah tidak menggoda lagi, sungguh tidak!

[maaf, tak cukup tergoda]

Kesimpulannya, 
Aku rela berlapar...
Makan boleh tangguh-tangguh lagi
Sebab tak cukup tidur boleh jadi macam panda
Mata dah tak tak cukup lawa
*bajet mata lawa*
kahkahkah

[buluh ni sedap dari Kepsi]

Tak, sebab..
Kalau aku mengantuk, satu kerja tak boleh jalan
Itu hakikatnya, kalau lapar assigment dan report boleh lagi siap
Cuma kena merana lah kejap..

Itu sahaja..

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Keperluan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: aku selalu tak cukup tidur sebab buat kerja last minute, 
tak elok untuk kesihatan..
unstable biological clock boleh menyebabkan gemuk kan ?? kan ??

Heh, siapa nak Ayat balik ???

2 comments:

Cekodok said...
March 17, 2011 at 1:11 PM

haha... kalo orang blanja.... gua pilih makan la... haha

[Reply to comment]
Cikya said...
March 17, 2011 at 7:56 PM

@Cekodok

Erkk, bila orang belanja, sume sebab-sebab kat atas terus jadi TAK valid..hahaha :D

terus hilang ngantuk tuh, tapi jarang-jarang lar..

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.