The Other Side

Cara-cara Mengatasi Masalah Gila Bayang Dengan Berkesan

Assalamualaikum w.b.t...

Anda selalu gila bayang? Hampir meroyan teringatkan seseorang,
Sampaikan pernah mintak nak ada 'selective amnesia'?
Mengigau teringatkan si dia?


Di sini ada jalan yang memang akan menambahkan penyakit gila bayang anda dengan mendadak!


    • Baca SMS, chatting zaman dulu-dulu berulang-ulang kali sebelum tidur
    • Dengar lagu yang kononnya lagu tema anda berdua sampai muak sehingga terpaksa tukar lagu tema lain
    • Setiap kali buka Facebook, 'stalk page' si dia dahulu sebelum periksa 'notification'
    • Bawa bersama gambar bersaiz passport dia di dalam beg duit, dan gambar yang bersaiz besar ditampal penuh ruang bilik wa meja solek
    • Tukar ringtone telefon kepada bunyi yang memanggil-manggil nama si dia, anda boleh record sendiri suara sadis rindu anda
    • Kat dashboard kereta ada letak gambar dia macam lesen pemandu teksi yang wajib papar tu
    • Ada hari wajib pakai t-shirt yang 'printed' muka gedabak dia
    • Di skrin komputer, wallpaper adalah gambar si dia
    • Screensaver pula adalah slides show semua tentang dia
    • Wallpaper bilik pom boleh letak muka si dia dari berbagai posisi
    • Loceng rumah pom berbunyi gelak ketawa si dia
    • Set cadar sengaja ditempah bersulamkan nama si dia

Ini bukan pengalaman....
hahaha
*tolonglah percaya!*


Apa yang aku tahu, 
Kalau benar lah dah bebetul suka kat sesiapa,
Bagi tahu dia dahulu, sebelum syok sendiri
Buat andaian bukan-bukan.
The worst thing could happen is you are rejected.
Tapi cara nak terima penolakan lar sampai orang terjun bangunan..

Be wise all..

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Perasaan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: ada siapa-siapa yang ada cara berkesan nak selesai masalah gila bayang? :D

Heh, siapa nak Ayat balik ???

19 comments:

ORLANDO AHMAD said...
July 26, 2011 at 9:31 AM

hmm kalo nak dikenang seseorang, kadang2 gua rasa mcm membung masa kerna banyak yg menyakitkan huhuhu

[Reply to comment]
Pojiekyra said...
July 26, 2011 at 2:07 PM

hehehehe lom hmpir semua ag :D tp alhmdulillah xgitu ag :D





p/s : nama kyra ley terkuar cmnew ea :D abg kyra pgil nma tue hehehe..tue lekat smpai skg :D

[Reply to comment]
..cik gugu.. said...
July 26, 2011 at 2:17 PM

penah angau ngan owg tp juz curik pic jela.. sume diatas? sumpah xkn wt ;)

[Reply to comment]
Cikya said...
July 26, 2011 at 8:29 PM

Orlando,

kenang yang manis je lah..
yang pahit terus lupa kalau boleh.. :)

Kyra,

wahhh..yang mana pernah buat?
Fuhh, ada jugak yang mengena tips tu.. :P
oo, abang punya angkara lar ni..

Gugu,

kalau sape-sape yang buat most of the list, memang hebakkk tahap tak lawan lar gila bayang dia.. ^^"

[Reply to comment]
Mr iz said...
July 27, 2011 at 12:55 AM

tak mau la nak kenang kenag dah ...he he he tak pasal pasal kena lesung batu dgn orang rumah aku ni...he he he... yang berlalu biarkan berlalu... yang nak lalu tu kita tunggu... he he he... hai awak jodoh saya ke...he he he...aduss alamat retak la hidung aku kena senduk...he he he

[Reply to comment]
missSenget said...
July 27, 2011 at 2:44 AM

sungguh ka cikya bukan pngalaman sendiri??

[Reply to comment]
ukhti syikin said...
July 27, 2011 at 9:45 AM

aiyooo..... sis tk pernah lg mcm tu hehe... bercinta dgn suami sendiri.. sms2 kol2.. debar2 tk sbr nk tunggu balik tu ada lah.... pastu dah balik nanti.. takdanya nak berenggang hehehe :p

[Reply to comment]
Cikya said...
July 27, 2011 at 11:37 AM

Mr Iz,

jaga anak bini elok-elok, kalau dah berpunya pom gila bayang lagi,
memang wajar lar kena senduk kat hidung sampai retak..
hehe.. :D

Senget,

Ahh..betul lar, ekeke...
bukan pengalaman sendiri...tak main kilik gambar anak teruna orang ni..hahaha :P

Sis Syikin,

wah..orang dah ada laki senang..
hehe...
semoga dirahmati.. ;)
ni kes solo molo desperadooo ni..
kiki

[Reply to comment]
cik bulan said...
July 27, 2011 at 11:59 AM

senang je nak ilangkan masalah tu..jadi la gile..sekian..

[Reply to comment]
fiezah91 said...
July 27, 2011 at 9:19 PM

tu terlebih angau dah tu weh.hahaha.sampai semuanya pun nak letak pasal si dia.hahaha

[Reply to comment]
a.samad jaafar said...
July 27, 2011 at 10:08 PM

saya tak pasti.. pernahkah saya gila bayang..?

[Reply to comment]
ZOMBIE ♥ ♥ ♥ said...
July 28, 2011 at 7:35 PM

haha .. ikutkan hati memang rasa nak bagitau je .. tapi segan lho =)

[Reply to comment]
ain revival said...
July 29, 2011 at 3:07 AM

xpernah terlampau sukakan orang.belum terbuka hati nie,,hehe

[Reply to comment]
Jidah Jeju said...
July 30, 2011 at 12:37 AM

Apa yang aku tahu,
Kalau benar lah dah bebetul suka kat sesiapa,
Bagi tahu dia dahulu, sebelum syok sendiri
Buat andaian bukan-bukan.
The worst thing could happen is you are rejected.
Tapi cara nak terima penolakan lar sampai orang terjun bangunan..


hahaha...dah try ke belom????confess?ade bran?hehehhe

[Reply to comment]
intan.maisarah said...
July 30, 2011 at 1:57 AM

macam dah parah sangat aje ni....

parahh
paraaahh
sangat sangat tahu!!

[Reply to comment]
HAZWAN17 said...
July 30, 2011 at 12:14 PM

teruk sangat gila bayang kalau macam tu..susah ni kena jumpa doktor dekat hospital

[Reply to comment]
Miscellaneous Smiles said...
July 30, 2011 at 6:51 PM

cik ya sya tak nak pecaya mcm pengalaman je..~~

[Reply to comment]
cik azeya said...
July 30, 2011 at 7:54 PM

aku ada cara nak hilangkan perasaan gila bayang,

minum racun banyak banyak. haha.

weh,

aku sekarang tengah gila bayang dengan anak mak mentua aku. doakan semoga aku tak gila terus. amin.

[Reply to comment]
cantekk said...
August 4, 2011 at 7:54 AM

oo pengalaman la ni...haha =D

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.