The Other Side

Kenapa Perempuan Pakai Cincin?

Assalamualaikum w.b.t.

Sebetulnya,
kenapa perempuan bujang pakai cincin.
Tolak lar golongan yang dah nikah atau tunang.

Selepas di'survey' member-member.

1. Nampak cantik.

Yang ni cincin plastik, yang bentuk rama-rama pom ada... Ada yang pakai cincin perak siap ukir nama. *jeles*

2. Mak yang bagi.

Atas dasar menurut perintah, mereka pom pakai lar cincin itu. Biasanya cincin emas lar, sekali pandang macam cincin belah rotan. Silap haribulan orang ingat berpunya.

3. Suka-suka pakai cincin.

Ni kes tengok orang pakai, nak pakai jugak. Jadi on/off waktu pakai. Katanya nak biasakan bila kena pakai cincin 'real' nanti. Heh. Ada jugak... *tepuk-tepuk dahi*

4. Ujian.

Ermm....Ada tanya seorang member, sebab dia pakai cincin emas  kat jari manis macam 'taken' tak lama lagi nak nikah. 

Aku: Kenapa pakai cincin?  
Dia: Oh, ni kakak punya, dia mengandung, sekarang tak muat. 
Aku: Oo.. Tak takut orang salah faham ker? Macam orang ingat dah tunang ker? Nanti takde yang nak 'approach'. 
Dia: Haa... Tak lah. Kalau setakat tengok cincin dah takut, tu tak berani namanya. Buat kesimpulan macam tu. 
Aku: Ek? 
Dia: Ye lah, macam nak tak nak je. Kalau bersungguh-sungguh, dia akan tanya, kita dah berpunya ker tak. Tu baru betul. Mana boleh ingat semua yang pakai cincin ni taken... 
Aku: Betul jugak...

Kesimpulannya.
Buat siapa-siapa yang tengah mencari calon,
jangan membuta tuli anggap yang pakai cincin ni 'taken'. Mungkin sebagai 'Ujian'. Heh.



Cuba pakai cincin,
Allah, susahnya nak istiqamah...
sekali tinggal kat rumah.
Kat mana entah tak pasti, dalam bilik adik kot...

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Niat

:: Salam Satu Aqidah! ::




Heh, siapa nak Ayat balik ???

1 comments:

kay_are said...
May 23, 2012 at 1:55 PM

tak minat nak pakai aksesori.. jam pun dah cukup kot.. cincin as ujian eh? tak terpikir r lak..

em.. normal, kat asasi memang ade je golongan yang camtu.. kerek.. memang aku tak layan gak.. bese yang amek hayat r.. maklum r, ade chance bakal dr kan.. fizik ade gak tapi tak ramai.. tapi geng aku ok je ^^

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.