The Other Side

Risiko Buah Hati Cemburu.

Assalamualaikum w.b.t...

Ermm..
Camno nak cakap.
Ni member yang kongsi cerita.

Al-kisah ada seorang laki telah ter'angkat' seorang perempuan untuk dijadikan buah hati.
Selama ni mereka duk senyap-senyap je,
aman damai.
Sekali baru 'declare',
macam masalah timbul.
Nak guna istilah darah manis,
heh,
bukannya tunang ker apa...

Nak senang,
kisah kelakar lelaki lalang dan perempuan psaiko...

Dari jauh kalau tak kenal,
kita akan expect laki tu macam 'baik',
*definisi baik kat sini tipikal*
macam jaga pergaulan, jaga mata,
tak cakap sangat dengan perempuan,
tup-tup ada buah hati.



Perempuan itu,
sangat 'insecure',
sampai main stalk-stalk laki itu.
takde social account pom, guna account member untuk stalk,
lepas tu prejudis dengan mana-mana perempuan yang berpotensi untuk jadi rival.
Sampai satu tahap,
she kept giving indirect hint for not to disturb 'her guy',
style #unmention warning kat twitter.

Yang lawak,
Mereka satu tempat belajar...
kehkehkeh.
Kira adegan renung bagi amaran sampai laki tu rimas nak lari senang.
Tambah bila kantoi laki tu ter'tweet',
rasa berubah hati.
Oh!
Dan perempuan itu ada geng untuk tolong buat kerja-kerja warning.
Seperti acara tenung musuh secara berjemaah.
Sangat berisiko dapat buah hati macam tu.

Oh! 
Member doa, harap nikah lar dua orang tu,
baru aman dunia.

Tapi kalau aku,
tak nak lar nikah dengan orang macam tu,
insecure tak tentu pasal.
So-called couple je pom.
Bukan laki bini nak rebut bagai.
Dan lelaki lalang?
Istilah paling tepat untuk orang macam tu.
yada-yada...

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Perangai

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: Oh, member aku tu mangsa yang dicop rival. Kesian..
Aku gelak sahaja bila dengar.

Teringat azam ker angan-angan masa Sem 1. Oh!


Heh, siapa nak Ayat balik ???

4 comments:

cik bulan said...
May 30, 2012 at 8:19 AM

untunglaaaaaaaaaaaaa. haha. aku pon terpikir camno eh laki aku nnt ye. =='

ala. suruh jek kwn ko tu tnung diowang balik. lulz. kah3

[Reply to comment]
kay_are said...
May 31, 2012 at 9:15 AM

rimas weh kalau ade gf/bf yang camtu.. belum kawin pun.. nak g mane2 pun susah.. nak hang out ngan member pun susah.. ish ish

[Reply to comment]
Anonymous said...
August 30, 2012 at 1:24 PM

macam bagus


by pakcik anon.

[Reply to comment]
Cikya said...
August 30, 2012 at 6:02 PM

Pakcik Anon,

Macam confirm nikah lepas grad kan?
Nak gelak ke nak doa...
Hurm.
Thanks for dropped by. :)

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.