The Other Side

"Blogger | Tolong Ingatkan Aku"

Assalamualaikum..

dah terlewat benar masa buat ni, tapi nak buat jugak..



Kalau karangan,
isi selalu guna bermotifkan SAPE

  • S :: Sosial
  • A :: Agama
  • P :: Politik
  • E :: Ekonomi
tu modal masa buat karangan zaman sekolah dulu.

Aku nak cakap,

Putarlah langkah, titi lah hari, lepas kan detik lalu,
peganglah agama, nescaya kamu pegang dunia.

Rosaknya Sosial, rapuhnya Iman,
Jatuhnya Ekonomi, tak tertawan nafsu mazmumah,
Kotornya Politik, kelabukah Jiwa...

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga S :: A :: P :: E

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: buat Harrazdani, tak kira, nak buat jugak.. :D
Thanks!

Heh, siapa nak Ayat balik ???

3 comments:

harrazdani said...
July 17, 2011 at 10:48 AM

pertama kali dengar ni...biasanya "sape" ni alat muzik orang ulu di sarawak...tapi point2nya cikya bagi ni memang bernas dan terbaik utk renungan kita bersama.....thanks sudi berkongsi dan join segment ni yer.....have a nice day.

[Reply to comment]
Cikya said...
July 17, 2011 at 6:58 PM

kopi,

awat nya ?

harrazdani,

tu lah, letak 'sape' sebab mudah nak ingat.
nak pakai sepa ker, pesa ker, terserah..
yang pasti key point kita tahu.. :)

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.