The Other Side

Kamu Eja, Kamu Tulis, Aku Baca, Belum Tentu Aku Follow

Assalamualaikum w.b.t..

Aku bukan nak condemn siapa-siapa
Sebab aku bukan penulis terulung
Sekadar suka-suka
Lepas gian nak karang karangan macam dulu dah tak mampu
Bahasa jiwa aku luah cara biasa sahaja

Bila aku baca blog orang
:: I do read between the lines ::
Bukan sekadar datang, tinggal jejak, komen sepatah dan mintak orang follow aku..

:: I read between the lines ::
Sebab itu cara aku..

Cuma kemampuan aku untuk 'read between the lines' terbatas bila
Kamu eja pom dah macam tergeliat mata otak aku nak tafsir..
Kamu singkat-singkatkan ejaan..
Apakah blog juga ada had perkataan ???

Bagi aku lagi..
Cara menulis cerminkan mentaliti..
Itu cuma pandangan aku

Jujur aku akui, 
Aku tak minat sangat orang menulis gaya merengek macam comel
yang agak kebudak-budakkan
Fine, aku takde lah matang sangat..

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Penulisan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: write me something that I can say "Owh!, it's a point to ponder."

[aku tak jual idea, aku kongsi fikiran..]
*tak salah kan ???*

Heh, siapa nak Ayat balik ???

11 comments:

Cekodok said...
March 25, 2011 at 10:39 PM

auww.. apew yang cik ya maksudkan niwww... haha... tulis direct je cikya... hahha

[Reply to comment]
storyfromme said...
March 25, 2011 at 10:42 PM

memang tak salah.tak perlu paksa diri untuk follow blog yang kita tak suka.tapi kadang-kadang kita kena la saling membantu sesama sendiri.beri teguran dengan baik.mungkin mereka tak sedar kesilapan mereka.

p/s : jangan mara.cuma nak beri pendapat.

[Reply to comment]
Cikya said...
March 25, 2011 at 11:01 PM

cekodok,

goreng hangus baru tahu!
hahaha
ngadewww nyewww..
cett, bukan aku yang taip..

story,

hee, tak marah, emo apatah lagi..
itu cuma luahan rasa..
cara orang berbeza, kita tak boleh nak paksa..
:)

[Reply to comment]
~syue~ said...
March 25, 2011 at 11:08 PM

haha...biasa le tue.. "bahasa mencermnkan keperibadian seseorg"

erk!
ade kena mgena ke? hehe =,="

[Reply to comment]
Cikya said...
March 25, 2011 at 11:17 PM

syue,

ada..ada sangat..
orang cakap, lidah mencerminkan hati..
tulisan mencerminkan mentaliti..
okeh, ayat last tu ayat sendiri..
haahaa :D

[Reply to comment]
intan.maisarah said...
March 26, 2011 at 10:02 AM

salam satu aqidah
salam satu iman

:)

gaya penulisan
mencerminkan mentaliti
setuju itu

[Reply to comment]
neslO_ais said...
March 26, 2011 at 10:09 AM

emm.. sy suke short-form, tapi still bole bace & difahami kot :D
kan??

tapi siyes mmg pening nak bace kalo dah mengade comey tuh..agree!!!

[Reply to comment]
missSenget said...
March 26, 2011 at 10:44 AM

cikya..ai ni manjew taw..

yu xkisah kerr ai komen camni kt page yu?

sowie tawww.....

kekekek...

[Reply to comment]
Cikya said...
March 26, 2011 at 7:13 PM

intan.maisarah,

tinkayuu sebab setuju..hee :D

neslo_ais,

kalau neslo tulis short-form masih buleh faham..
asal jangan dibuang segala vokal dan konsonan sudah..
kompom tak buleh nak baca---> sambil tekan butang pangkah..
^^'

senget,

sengaja tawww...
adeh!, meremang bila eja macam tu..
hahaha :P

[Reply to comment]
cik azeya said...
March 27, 2011 at 12:20 AM

aha. setuju. kdg2 agak pelik blog tu tulis short form byk gile sampaii nek geli nak bace tapi ramai kot follower die. pakai ilmu ape agaknye. hmmmm. huu

[Reply to comment]
Cikya said...
March 27, 2011 at 3:09 AM

cik azeya,

entah lah, yang pelik, yang follow tu baca ker tidak..
sebab short form yang susah nak baca memang takkan dibaca lah.. :D

*dah ada 3 baca*

ilmu cakap, I dah follow you taw! Wajib follow I balik..
ngee~

wallahua'lam..

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.