The Other Side

"Hati kaum hawa"

Assalamualaikum w.b.t...


"...cakap tu tak sama seperti apa yang dia rasa.Tapi dia nak kita faham tanpa dia perlu memberitahu..."

Quoted dari Zalin..!

Part tu sangat setuju
Orang cakap bagi hint ala-ala hidden message
Biasanya benda macam ni berlaku kalau cakap pasal soal hati jiwa perasaan

Jujurnya,
Kalau cakap tak sama seperti yang dia rasa..
Situasi lain,
Lebih kepada insiden I perli you perli I balik! Tak faham ker?
Berlaku kalau cakap kat orang yang kalau cakap terus-terang tak lekat kat otak
Kena trigger sensitiviti hati baru nak berubah

Umumnya,
Perempuan tu biasanya malu
Cakap pom nak kias-kias
Tak straight forward macam lelaki

Jadi, kalau tak faham apa yang Hawa cakap
Ala-ala blur tak sampai hidden message Hawa
Aku prefer tanya terus,
Terus cakap apa maksud dia
Aku akan jawab sejujurnya insyaAllah

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Kiasan..

[Hawa kompleks sebab kena think her words through..?]

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: haha, macam serius je jawapan aku..ngee~ :D

Heh, siapa nak Ayat balik ???

10 comments:

Cekodok said...
March 27, 2011 at 12:40 PM

aish... i pun pemalu tauuuu... btol tu.. lebih baik tya daripada kita dok buat kesimpulan sendiri.. hehe

[Reply to comment]
Cekodok said...
March 27, 2011 at 12:40 PM

aish... i pun pemalu tauuuu... btol tu.. lebih baik tya daripada kita dok buat kesimpulan sendiri.. hehe

[Reply to comment]
Cikya said...
March 27, 2011 at 12:53 PM

haha,

cekodok pemalu..
stok lelaki susah nak jumpa
duit hantaran mesti mahal nanti..
kahkahkah

tu ah,
silap simpul menyesal jugak nanti.. :)

[Reply to comment]
azkiyafarhana said...
March 27, 2011 at 1:23 PM

hati hawa mmg sensitip..bak kata prof bukh, kaum adam mane kesah benda tu warna-warni atau tak ye dak? tapi kite kesah, even small matter can make woman cry or hepi ;)
amende aku merepek ni yaya..heheee

[Reply to comment]
Cikya said...
March 27, 2011 at 1:57 PM

far,

erkk, kategori komen yang taktau nak letak merepek ker tak..
:D
kalau baca women form venus, men from mars..macam tu lah lebih kurang~

[Reply to comment]
Zalin said...
March 27, 2011 at 2:01 PM

waahhhh..terima kasih atas perkongsian ni ye.. =)

[Reply to comment]
Cikya said...
March 27, 2011 at 3:09 PM

zalin,

sama-sama..
tak seberapa pom..

:D

[Reply to comment]
kay_are said...
March 27, 2011 at 10:18 PM

ye ke?? tapi kalau asyik nak men kias2 je memang sampai bile pun x faham kot.. huu

[Reply to comment]
Cikya said...
March 28, 2011 at 6:03 AM

naqiah,

betul pada kita lah kot.. :)

kay_are,

biasa berkiasa part hati jiwa perasaan jer, cuma, kalau betul-betul nak tahu.
kena tanya straight forward lah..
kalau dia masih nak kias jugak, tu bukan masalah dan salah kita dah sebab kita dah tanya terang-terang.
hee~ :D

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.