The Other Side

Ketagihan High Heels dan Make-up!

Assalamualaikum w.b.t..

Pertama:

Ini semua gara-gara aku kena beli kasut high heels untuk interview
Seumur hidup tak pernah tabur duit beli kasut tumit tinggi tahu..
tapi 2 inci jer pom..
Nak pakai yang 4 inci mahu lipat dua pinggang
Selalu duk tengok jer adik aku pakai wedges dan high heels tak terliur pom
Pernah sauk sekali terus sakit tumit...

[suka yang belit-belit macam ni]
*miahaha*

Kedua:

Ini semua gara-gara semangat tengok kawan aku touch-up muka masa dinner fakulti itu hari
Dia tempek eye shadow warna emas lar, perang lar, silver lar..
tapi masa dinner aku nampak glitter jer..
hee
*sebenarnya aku berminat mekap bahagian mata jer*
Blusher sebelah mata aku tak pandang..
Concealer pom masuk sini baru kenal!
Adeh!

Maybelline Color Plush Eyeshadow Quads 1 Yay or Nay: Maybelline Eye Studio Color Plush Eyeshadow Quads
[nganga-nganga tahu masa tengok iklan Maybelline kat tv beberapa hari lepas]

Hakikatnya, 
Aku cuma reti guna eye liner dan lip ice sahaja..
Lebih daripada tu tak pernah..

Mekap yang kena memang lawa..
tapi bila aku mekap tak tentu pasal jadi tabarruj pulak
Jauh-jauhkan...


[teringin nak beli sebijik boots macam ni!]
*smart kan*


Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Perhiasan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: ada niat nak beli make-up box tapi nanti expired sebab aku guna tak sampai 3 kali setahun..kan?
 :: membazir ::

Heh, siapa nak Ayat balik ???

12 comments:

einaa_akemi said...
March 24, 2011 at 9:45 PM

huhu...normal la tu...


canteek but tu....hehehe

[Reply to comment]
Cikya said...
March 24, 2011 at 9:56 PM

tu ah,

skarang bila pergi kedai kasut mesti ngada-ngada nak try yang heels 4 inci tuh.hahaha
belinya tak, dapat jelingan maut salegirl adalah~ :D

canteek kan..
kacak bergaya lah kalau dapat

[Reply to comment]
topimagine said...
March 24, 2011 at 11:50 PM

ne nak interview pe ni.. jd pramugari ke.. hehe

[Reply to comment]
Cikya said...
March 25, 2011 at 12:44 AM

erkk, takde nya pramugari..
mock interview jer, ada dalam course subjek..

tapi buat syarat dressing macam real punyer..

jenuh nak cari baju sesuai..

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 25, 2011 at 8:48 AM

aha. cikya, sy suke pakai heels. sbb sy pendekk. huhuhu, -_-

[Reply to comment]
| cik azeya | said...
March 25, 2011 at 8:49 AM

eh teranonymous plak. aha. cikya, sy suke pakai heels. sbb sy pendekk. huhuhu, -_-

[Reply to comment]
naqiah said...
March 25, 2011 at 10:16 AM

sy pun tergila highheels gak..!

[Reply to comment]
Dilla Nur said...
March 25, 2011 at 12:08 PM

adoii laa...hahaha..kalo rasa x salu mekap...tayah beli la kot sampai box2 tu...bazir je yang....hehe...dah serik dah i...huahuahua...

[Reply to comment]
Cikya said...
March 25, 2011 at 12:22 PM

Naqiah,

tergila teringin nak pakai jer,
nak pakai tak lepas, kang tergolek-golek jatuh..
tapi serius, memang lawa kan..

Sis Dilla,

itu keinginan sahaja, memang takkan terrealisasi pom..
tak mampi satu hal~
erkk, serik beli mekap box ker serik mekap ?? :D

[Reply to comment]
Dilla Nur said...
March 25, 2011 at 12:24 PM

mmg ta pnah beli pom..hehe...mana ada duit la yang...hehe...serik asyik beli mekap mcm tp sebulan 2 3 kali je mekap pom...hahaha...

[Reply to comment]
Dilla Nur said...
March 25, 2011 at 12:24 PM

mmg ta pnah beli pom..hehe...mana ada duit la yang...hehe...serik asyik beli mekap mcm tp sebulan 2 3 kali je mekap pom...hahaha...

[Reply to comment]
Cikya said...
March 25, 2011 at 1:01 PM

haha, tu lar pasal..
kira sebelah tangan jer berapa kali mekap sebulan..tu akak..

saya lagi lah~

sebelah tangan dalam setahun.kiki
natural beauty ?? miahaha :D

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.