The Other Side

Drink-Drank-Drunk!

Assalamualaikum w.b.t...

Ini cerita bukan pasal minuman beralkohol okeh.
Cuma nak cakap..

Aku pernah berbuka puasa ramai-ramai..
Agak besar majlis itu sebab libatkan senior sekali..
Biasa ah,
Dengan gaya ayu sopan santun mesti kena tolong-tolong siapkan makanan air untuk berbuka
*jaga imej!*
hahaha

Air sirap dengan hirisan oren jer
Sebab sedap..
Bergelas-gelas aku minum..
Malam tu buncit dengan air sirap jer
Makan takde lar gah sangat sampai tambah-tambah..

Sebenarnya,
Terlebih buat air, 
Demi elakkan membazir gaya gadis ayu sopan..
Minum banyak-banyak

Kalau lah sirap tu macam drug
Sah-sah malam tu jugak aku kena masuk hospital..
:: Sirap Toxicity ::

  
[sirap dan oren bergabung tenaga]

............

Ada kawan aku masa matrik dulu suka sangat air jagung, 
Boleh kata asal pergi kafe jer order air jagung
Satu hari aku cakap,
"Ecah, kalau minum banyak-banyak air jagung kuning nanti buah pinggang.."
Dia,
"Eh, ye ker?? Kalau macam ni tak mau lah minum air jagung lagi.."
Aku terkesima dan gelak-gelak
"Ecah ni, mana ada kidney kuning sebab air jagung, kalau minum sirap merah lah buah pinggang??"
Dia lagi,
"Alar, main-mainkan kite.."
*dialog lebih kurang macam tu lar*
..............

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Kelurusan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: haha, aku rasa Ecah terkejut sangat, tak sempat fikir kidney mana ada jadi kuning sebab air jagung, 
bila air feveret dia menjadi persoalan..
Sorry Ecah!

p/s lagi: jangan lurus sangat, senang kena tipu, aku jual kat Chowkit!
siapa nak beli ?? :D

Heh, siapa nak Ayat balik ???

5 comments:

missSenget said...
March 27, 2011 at 10:27 AM

hahahaha...

ai ni nampak je mcm senget luaran..tp dalaman, lurus suci tapi tak murni sgt la..kekeke...

nak tlg jual tak kt chowkit?

[Reply to comment]
cik azeya said...
March 27, 2011 at 10:49 AM

sy pon selalu kena tipu. haha. cikya, sy suke air jagung cincau. sedappp. huhuhuhu

[Reply to comment]
Cikya said...
March 27, 2011 at 11:25 AM

senget,

boleh, senget cikya jual mahal sikit.
lepas kerat 14 belas gaya Mona Fendi..
atur atas tikar,
3 seringgit..
ok tak ??
:D

cik azeya,

adeh,
tak best kena tipu, nanti kena cop lurus bendul, kena gelak kat orang..
dulu selalu kena tipu ngan kakak+adik,
sekarang dah berubah..
sampai nak masuk matrik dulu, mak bimbang, cane lar anak aku ni, nanti kena tipu kat orang!
Saya sudah berubah..! ^^
*grinning proudly~*

[Reply to comment]
naqiah said...
March 27, 2011 at 12:02 PM

sy pom suka jagung!! hehehe

[Reply to comment]
Cikya said...
March 27, 2011 at 12:58 PM

semua jenis jagung eh,

jangan bimbang, buah pinggang tak kuning nanti..
haha :D

p/s: jagung bakar sedap owh!

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.