The Other Side

Aku-Copy-Dia-Copy-Aku ???

Assalamualaikum w.b.t..

Aku-Copy-Dia-Copy-Aku

Adeh!

Cekodok..! cakap...
"tulis mengikut hati.."

Aku cakap, 
Jangan suka-suka copy..
hahaha,
Bajet macam ada hak cipta terpelihara jer aku nih

Hakikatnya,

Orang macam-macam
Dan kalau lah nak ada idea sama macam orang lain
Cuba lar rephrasing balik ayat tu ker
Aku bukan nak ajar kamu buat plagiat ker apo..

[tak elok untuk masa depan..]

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Originality

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: sambil tulis aku imagin perasaan membuat tesis sambil cedok sebijik-sebijik daripada research project orang..
Idea sendiri lagi bagus, kekalkan originality..
peace! :D

Heh, siapa nak Ayat balik ???

5 comments:

storyfromme said...
March 27, 2011 at 5:54 AM

hahaha...tapi memang kalau bab assignment selalu student plagiat senior punye je.

[Reply to comment]
cik bahulu oren said...
March 27, 2011 at 9:04 AM

hehehee
nk plagiat boleh je
tp ubah2 la sama ;P

[Reply to comment]
Cikya said...
March 27, 2011 at 9:16 AM

story,

tak kantoi ngan lecturer ker ??
selalu orang plagiat lab report discussion..
adeh!

cik bahulu oren,

kalau ubah-ubah yang agak sukar untuk dikesan boleh terima lagi.
tapi ni yang tiru sebijik-sebijik bulat-bulat...
kalau ubah pom ejas sikit jer, yang kalau kita compare dengan yang asal..
sangat tak jauh beza.. :D
hee~

[Reply to comment]
naqiah said...
March 27, 2011 at 9:56 AM

hehehehe... sy suka copy brita!! kalau esemen suka sgt copy!! hahaha

[Reply to comment]
Cikya said...
March 27, 2011 at 1:13 PM

copy berita bukannya plagiat bagi saya..
biasa ah, takkan lah nak karang berita baru walaupom isi sama,
bek apply jadi editor terus.. :D hee~

asemen, copy sebijik-sebijik,
sekarang ada software boleh detect ada plagiarism ke tak..
cuak lar jugak.. :)

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.