The Other Side

You Seksi, I Geli You

....

Takde,
Hati rasa menggedik nak cakap..
Tadi aku jalan-jalan kat fesbuk kawan-kawan aku
Sambil usha-usha gambar terbaru mereka
Tup-tup jumpa lar member lama..

Bukan stalk owh.
Member aku tu lelaki
Sekali aku tengok lar, yang duk mengkomen nyer..
Perempuan..
Profile picture mungkin bagi orang lain tak seksi kot
Tapi bagi aku,
Kalau free hair sauk singlet gambar atas paras dada tapi
Tetap menyentak mata dan naluri aku

[rasa, mata, nafsu, kekal ker ???]

Aku perempuan
Kau perempuan
Aku nak pakai baju fit pom malu
Apa kau tayang-tayang tak malu?

Adeh!
Maaf kalau terasa
Sebab kita perempuan, 
Rasulullah dah angkat darjat wanita tu
Dah tinggi berbanding zaman jahiliyah orang duk keji
Hargai lah diri

Sekali tayang, yang duk hinggap tengok puji kau cantik tu..
Aku, tak tahu nak kata apo..
Maaf lagi,
Aku bukan nak prejudis ker apo..
Cuma, aku perempuan, we care each other
Kerana dirimu begitu berharga

Kalau kamu,
Lelaki mahupun perempuan macam aku
Separuh pom termasuk dalam survey aku

---
Nak gula-gula yang masih dalam pembalut ker
Nak yang dah terdedah terbukak terkoyak sikit pembalut?
---

[yang dah terbukak, masuk angin, semut pom boleh tertarik]

Aku pilih yang berbungkus elok
Analogi mudah ni senangkan kan faham
Kalau tak faham tanya..

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Aurat

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: ikhlas tak dapat digambarkan, katakan aku jujur, apa yang aku rasa...

p/s lagi: ajaran Islam tu evergreen, applicable throughout time forever..

Heh, siapa nak Ayat balik ???

12 comments:

Cekodok said...
April 9, 2011 at 10:35 PM

hehe... gula2 tak best cikya... nak makanan yang kena hinggap ngan lalat pastu berak kat situ atau makanan yang bertutup dan halal.. kekeke

[Reply to comment]
empunya belog said...
April 9, 2011 at 10:40 PM

macam best jer ceklat awak tu...hehe..nak!!yg berbungkus~~

[Reply to comment]
Cikya said...
April 9, 2011 at 10:53 PM

cekodok,

adeh, tu macam dasyat sangat..
keep it low..
ker ada yang tak faham ??
nanti cekodok buat entry susulan guna analogi macam tu lah.. :)

jida,

kalau beli lolipop pom, memang akan tilik bebetul..cek ada terbukak ker tak.
kita pom, kena jadi makanan bertutup dan halal macam cekodok cakap..
hee :D

[Reply to comment]
ckozarith . said...
April 10, 2011 at 2:01 AM

SANGAAAAAAAAAAAAAAT SETUJU. durian pun, kalau dah bukak, tupai dah tebuk, kita msti tanak. kita nak yg elok aje kan. *mntg2 musim durian, dok sebut durian je* HEHEHEEEE

[Reply to comment]
intan.maisarah said...
April 10, 2011 at 6:00 AM

saya suka durian
luar berduri
isi di dalam

perghh
terangkat

[Reply to comment]
Cikya said...
April 10, 2011 at 3:26 PM

ck,

amboi, orang kat sini jeles tahu, tak makan lagi durian macam orang lain.
wow, ni kisah dah tebuk tupai siap lagi, durian oh durian.
perempuan oh perempuan!

intan.maisarah,

aduh! durian lagi... ^^'
tak terdaya membacanya,
orang selalu kata perempuan macam mawar berduri.
ni kena tukar,
jadi, perempuan ibarat durian berduri..kiki :D

[Reply to comment]
HAZWAN17 said...
April 10, 2011 at 4:40 PM

sokong dengan entri ni..
saya pun nak gula-gula yang masih berbalut dan tak masuk angin haha

[Reply to comment]
apik pehe said...
April 10, 2011 at 8:32 PM

apik sebagai lelaki..mesti la nk pilih yang berbalut elok

[Reply to comment]
missSenget said...
April 11, 2011 at 8:04 AM

cik ya..

yg terbukak tu, kite penyek2 kan..pegang2..baling2..campak sikit2 kt dinding..
nak makan macam x lalu..


hahaha..

ok..mcm keji.. T__T

nk gula2 barang sebungkus dua plis..

[Reply to comment]
DKosongLapan said...
April 11, 2011 at 11:33 AM

Cikya....
itu yang awok heghan tu....ngape le bebudak sekaghang ni udah tak kesah nak pamerkan 'aset' deme akt oghang lain....sayang betoi.....

[Reply to comment]
Cikya said...
April 11, 2011 at 3:03 PM

hazwan & apik,

normal, semua lelaki mesti nak yang berbungkus elok kan..
baru advanture nak treasure ^^'

senget,

haha, senget, kita gula-gula tu golek-golek atas tanah sudah, itik tak nak..cuma semut gatal boleh consider lagi.. :D
hee, barang sekotak buleh, datang tuntut kat umah kat kelantan nak.. ? x)

D08,

rasa bangga kot, bila dia buat, orang pandang tengok, orang puji..
padahal yang duk puji tu...
tak tahu nak cakap apo.. T.T

[Reply to comment]
RastaMat said...
April 12, 2011 at 9:47 PM

dunia serba membangun tapi kita masih mengelamun..

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.