The Other Side

5 Ringgit Dalam ATM

Assalamualaikum w.b.t..

Haa, korang pernah merasa tak..
Pergi ATM, nak keluarkan duit..
Tinggal baki RM 45..
Dan dikeluarkan 40 ringgit itu seketar tangan yang mungkin
Tinggal baki RM 5 jer dalam bank..

[kalau jumpa ATM macam ni, kita bako jer, kita bako...]

Ouch,
Perit owh,

Cara untuk kurus budak-budak akhir semester macam ni ah..
Makan sekali sehari..
Ada stok biskut-biskut kering, milo dan kopi segera..

Tapi akhir semester kan ada exam
Semua kena makan nutrient secukupnya untuk otak...
Kalau dah betul-betul tinggal RM 5
Pinjam member dulu..

Makan betul-betul, jangan bagi lapar untuk belajar
Tapi jangan pergi baham chicken chop ker McD ker Pizza ker..

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Simpanan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: masa ni jangan ada yang mengada nak cari sugar mummy ker sugar daddy

p/s lagi: ini pengalaman..hahaha, bukan sebab aku berjoli sakan, sebab tiba-tiba ada emergency case sampai kering duit..adeh!

Heh, siapa nak Ayat balik ???

6 comments:

cantekk said...
April 6, 2011 at 3:33 PM

lau mesin atm camtu, matila.. ;)

*susahnye nk saving ;(

[Reply to comment]
Cikya said...
April 6, 2011 at 3:45 PM

senget,

erkk, haha, camne nak cakap eh..
mungkin bukan majoriti, kisah terpencil kot.. ^^'
hujung sem~

cantekk,

mesin atm camtu kita bako jer..
saving tu, kena rantai kad bank lar..haha :D

[Reply to comment]
.:kiwi:. said...
April 6, 2011 at 11:37 PM

klu cm tu lah ATM kt dunia... bijak pndai math aje yg leh kluarkn duit. simpan dalam tabung jer la... bersusun kat rumah! haha XD

[Reply to comment]
storyfromme said...
April 7, 2011 at 12:40 AM

saya faham perasaan anda.maggi jadi peneman kala duit tinggal seciput ni.

[Reply to comment]
Cikya said...
April 7, 2011 at 12:56 PM

kiwi,

simpan bawah tilam..kiki, orang tak jumpa~ :D
dalam tabung orang nampak..

story,

adeh! realiti hidup tu..
mahu menangis pom takde guna..
selesai pinjam duit, bayar bila masuk elaun..

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.