The Other Side

Ouch, Reality Bites

Assalamualaikum w.b.t..

Ini gara-gara aku tergoogle pasal hutang,
Gambar yang keluar pasal bajet kahwin

Sila cuci mata dan bandingkan..

[ni yang dimomokkan dalam Facebook]

[set 1]
*contoh*


[set 2]
*contoh*

Yang mahal bahagian sanding lah biasanya kan ???

Berdasarkan pengalaman kakak aku kahwin..
Aku tak tanya total kos kahwin tu

InsyaAllah tak semahal macam di atas
Sebab tak guna PA system,
*takde nyanyi-nyanyi ker apo*

Tak guna dewan, majlis kat halaman dan dalam rumah sahaja
Sewa kanopi jer

Jurugambar pom takde lar cecah ribu kalau tak silap
Door gift pakat buat sendiri
*kalau beli yang dah siap mahal kan, kerah sepupu sepapat tolong, haha*

Hantaran kakak aku gubah sendiri
*dia semangat gubah sendiri memang dia buat lawa pom*

Takde pengapit sebab tak bersanding, tapi pelamin ada lar buat ambik gambar dengan saudara
*tukang bagi door gift aku dengan adik*
---
Sampai orang tanya, 
"Ini ker pengantin nya?"
Adeh!
---

Tak guna katering tapi tolong-menolong saudara jiran sekampung memasak
*ada jugak lar upah tapi tak sedasyat katering*

Set bilik baru tapi takde lar mahal sangat, hias pom harga termasuk dalam pakej pelamin

Haa, yang ni mekap, pom tambah sikit dalam set pelamin sebab kakak nak guna juru andam perempuan
Hantaran kalau dalam seribu tu biasa lar kot ???
Ker mahal.. :D

Okeh, siap sudah aku merapu pasal bajet kahwin..

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Bajet Kahwin

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: serius, gambar kat atas semua aku ambik dalam google images.
dan memang aku dah cakap kat profile kan, images courtesy of google. :D

p/s lagi: mungkin bajet berbeza, ikut korang hidup kat mana, yang mana kisah kakak aku tu, kami tak bandar tak kampung, separa kampung ada ?? haha

Heh, siapa nak Ayat balik ???

14 comments:

einaa_akemi said...
April 6, 2011 at 4:47 PM

ade jek separa kampung..hahaha

[Reply to comment]
missSenget said...
April 6, 2011 at 4:58 PM

wah cikya??

cikya punya turn nnt mcm mana?? kekeke..

kite tunggu dan lihat oke.. :D

[Reply to comment]
ckozarith . said...
April 6, 2011 at 7:39 PM

cik ya punya turn, sy nak dtg tlg meriahkan suasana ye ! haha :D

[Reply to comment]
Cikya said...
April 6, 2011 at 9:10 PM

einaa_akemi,

haha, kampung saya lar tu separa kampung.. :D

senget,

erkk, cikya tunggu senget kahwin dulu, yang senior diutamakan kan.. :)
yang pasti, barang makin mahal kan..
adeh!
cikya jemput senget kena datang tu..haha, lambat lagi lar..

ck,

haa, ck, nak print screen lar komen ck,
nanti bila cikya jemput, ck kena datang jugak..
welcome to kelantan lah nanti ye..
hoho~

[Reply to comment]
storyfromme said...
April 7, 2011 at 12:33 AM

saya dengan pakwe saya sekarang memang tengah kira-kira budget untuk kahwin.tak tau la cukup ke tak.harap-harap tak lari budget.

[Reply to comment]
cik azeya said...
April 7, 2011 at 11:18 AM

lambatnye nak kawen. wawawa. :)

[Reply to comment]
sissyira said...
April 7, 2011 at 11:18 AM

salam

sebab tu lah smapai sekarang sy tak kawin2..huhu

[Reply to comment]
Cikya said...
April 7, 2011 at 1:00 PM

story,

wahhh...dah nak kahwin, kira betul-betul tu :)
semoga berkekalan nanti.. x)

cik azeya,

haha, dah ada calon ker belum ??
cikya nak tolong cari diri sendiri pom tak lepas lagi.
adeh~

sissyira,

eh, macam tu ka..
slow-slow simpan duit naa...
perlahan-lahan kayuh..
lama-lama cukup lar tue.. :)

[Reply to comment]
cantekk said...
April 7, 2011 at 1:45 PM

cikya bile?
da start kire bajet?

hihi =D

[Reply to comment]
Cikya said...
April 7, 2011 at 3:40 PM

cantekk,

hee, cikya belajar pom tak habis lagi..
calon takdop, duit takdop, ilmu tak cukup..
haha :D
tak buleh kira bajet lagi, ekonomi tak menentu..kiki

^^'

[Reply to comment]
topimagine said...
April 7, 2011 at 4:46 PM

adohaiiii.. nak kawen pon susah kan... xnk kawen la cm ni.. hahahaha

[Reply to comment]
azkiyafarhana said...
April 7, 2011 at 5:03 PM

dayah lah pulak tengah kire2 bajet kawen ker~~ huk3

[Reply to comment]
Cikya said...
April 7, 2011 at 6:57 PM

intan.maisarah,

hee, erkk, ce google, ada dop agensi cari jodoh ?? kiki :D
nak tolong cari pom diri sendiri tak tercari..adeh~ ^^'

top,

ye ye jer top tak nak kahwin..
hahaha, entry kemain lagi owh~ :D

far,

hahaha, takde calon lar yank uui, duit kering..
orang tu lain lar.. hee :D

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.