The Other Side

Bosan Bila Perempuan Naif

Assalamualaikum w.b.t

Hahaha
Aku bukan lah tak naif ker naif ker
Justifikasi naif tu takde siapa lagi letak kat aku
Darjah kenaifan kau adalah 50%..
Haa, tak pernah lagi.

Ini sebab aku tertonton sinetron kat Astro Ria lah..
Petang tadi...tergugat mood gembira makan bihun ladna
*eating real food huh*

Kejora dan Bintang

Maaf, aku bukan nak kutuk ker apo
Cuma, aku bosan bila perempuan terlalu naif
Macam terlalu bodoh untuk fikir apa yang sepatutnya dilakukan pada masa tertentu
Perempuan yang selalu kena buli
Macam petang tadi,
Dah bila orang acu pisau nak tikam, kau lari lar, yang pergi buat mata terjojol tanda takut tunggu Erlangga kena tikam..
Adeh!
Itu pertama kali tahu aku tengok sinetron itu
Dan mungkin kalau tengok lagi pom sebab siaran tv kat kafe aku tu duk pasang cerita tu masa aku makan

Lagi,
Memang aku akan prejudis dengan perempuan yang selalu berlakon watak baik ala-ala naif
Aleh-aleh naik muka sama jadi gadis suci nan lurus di alam semesta
Tapi aku bukan nak suruh berlakon watak *teett* ker apo
Kena variasi lah kan.. ^^

[satu Kejora satu Bintang]
*bukan dua-dua maksud sama ker?*

Sudah.
Macam lebih-lebih pulak aku nih.
Lagi satu,
Aku tak suka sangat sinetron indonesia sebab watak jahat dia tersangat jahat sangat, tersangat licik dan otak geliga dan suka sangat jojolkan bijik mata..
Adeh!

[apa tengok-tengok, cucuk mata karang]

Sekian.

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Mata Boleh???

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: maaf kalau ada yang terkecil hati ker apo,
ini cuma apa yang aku rasa.. 

p/s lagi: apa kata yang membaca ?

Heh, siapa nak Ayat balik ???

9 comments:

kyle said...
April 8, 2011 at 8:09 PM

rasanye cikya dh signup kan?
try g kat homepage die, http://says.my, pastue click sign in using fb, sign in guna nama dan password fb, pastue leh dah, akaun nanti bile kite dh mencecah rm50, leh cash out dh baru dia mintak... hehe


klu x paham g, jgn malu bertanye :P

[Reply to comment]
Pijahh' de-Arr said...
April 8, 2011 at 8:30 PM

betul tu..

benci senetron indon uhh..!

[Reply to comment]
cantekk said...
April 8, 2011 at 8:36 PM

haha..betol2...
asik la wat mata tjojol =D

*eyh, kita pon baru2 jgk masuk says.my tu, men ikut2 org je

[Reply to comment]
missSenget said...
April 8, 2011 at 9:36 PM

pergh incek kyle...mmg mantap kan die puny promosi says.com..aku pun terjoin da..hahaha...


err..lari topik...

[Reply to comment]
Cikya said...
April 8, 2011 at 9:50 PM

pijahh,

mencik mencik mencik sambil hentak-hentak kaki gaya gedik..
hahaha :D

cantekk,

tu lar,
siap fokus kamera 3-4 saat setiap kali mata terbeliak..
adeh!
sakit mata tengok.. :D

senget,

haha, mantappp kot.
sampai terjoin..
adeh :D
hebat lar inche Kyle..

[Reply to comment]
Dilla Nur said...
April 8, 2011 at 10:18 PM

hehe...sama la kite...ai pom x suke sgt org yg naif telebih ni...adeh...kekadang tgk pom geram je rase... T_T

[Reply to comment]
Cekodok said...
April 8, 2011 at 11:52 PM

cik ya.. tak payah tengok dah len kali.. hahaha

[Reply to comment]
Cikya said...
April 9, 2011 at 12:09 AM

cekodok,

tertengok, tv depan mata, makcik kafe suka sangat cerita tuh,
kena tukar timing makan lar ni..
adeh!

[Reply to comment]
Cikya said...
April 9, 2011 at 12:44 AM

Cik Dilla,

tu lar pasal, kita yang tukang tengok ni rasa geram..
hahaha, ker kita yang emo terlebih..
:D
stereotype sangat.. ^^'

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.