The Other Side

Hilang Ingatan Takde Orang Nak Kan ???

Assalamualaikum w.b.t

Ini bukan kes aku terhantuk pintu ker sampai hilang ingatan
Selective-amnesia pom bukan sebab aku tak mintak ingatan tu hilang
Orang kata selective-amnesia datang bila nak exam,
Baca notes sampai lebu tapi tak ingat
Nauzubillah

Bila aku jumpa member lama
Dari sekolah rendah, sekolah menengah
Jiran masa kecik-kecik sebab aku pindah-randah
Walhal yang zaman matrik sekalipun..

Aku tak ingat
Aku mungkin ingat nama,
Kadang-kadang ingat rupa jer
Lagi teruk bila dua-dua ingatan dah takde



[memories sweeten up the life]

Sedih pulak rasa,
Bila mereka bercerita pasal 
Kenangan lama
Yang mana
Aku hanya mampu mendengar dan tersenyum
Gaya aku ingat cerita itu
Hanya tersenyum
Sebab aku tak ingat

Sakit owh,
Sebab tak ingat..
Mungkin bagi orang lain takpe tapi bagi aku
Kenangan tu yang boleh buat aku tersenyum
Kalau tak ingat, itu bukan kenangan

Orang akan cakap,
Biasa lar, makin lama, makin lupa.
Kalau aku tak nak lupa boleh ???

[running up-down the hill, for you I still searching...]

Sekian.

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Ingatan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: aku selalu cakap kat orang, 
don't cling to old memories if that would hurt you..
and it's hurt if you forget your sweet old memories..

p/s lagi: kalau aku hilang memori pasal korang, harap korang masih ingat dan tegur aku ye.. :)

Heh, siapa nak Ayat balik ???

11 comments:

empunya belog said...
April 11, 2011 at 5:15 PM

i will never forget my sweet memories.aku nak selective amnesia yg bitter2 semua tanam dlm2 7 lapisan bumi.puhh2..tetiba aku nyanyi lgu kenangan terindah(samsoons)..sedeh plak ase...wuwuwu..T__T

[Reply to comment]
Cikya said...
April 11, 2011 at 5:27 PM

jida,

ada sister cakap kat aku, the bitter memories yang menjadikan kita setabah, sekuat dan sematang sekarang..
sweet memories cuma membuai perasaan sahaja..
papepom, kena balancekan.. :)

[Reply to comment]
empunya belog said...
April 11, 2011 at 5:32 PM

betul...experience is the best teacher ever!aku ske gambo road tu..n ayt..running down the road but for U i still searching..>.<

[Reply to comment]
missSenget said...
April 11, 2011 at 5:43 PM

banyak sgt nk kene ingat?

atau pun xde satu pun yg menarik utk di ingat???

[Reply to comment]
storyfromme said...
April 11, 2011 at 5:59 PM

ade hikmahnya bila kita lupa tentang sesuatu.mungkin die nak kita cipta memori yang lebih indah berbanding memori lama.

[Reply to comment]
ckozarith . said...
April 11, 2011 at 6:14 PM

cikya, berani cikya nak lupa ck ?! ck ingtkn cikya tetiap hari, HAHAHAHA !

[Reply to comment]
Dilla Nur said...
April 11, 2011 at 7:12 PM

kekadang pnah gak tjadi camtu...hehe...cam sedih lak kalo reramai dok citer, kte sesorm je yg x igt...huhuk :(

[Reply to comment]
Cikya said...
April 11, 2011 at 7:23 PM

senget,

erkk, entahlah banyak ker tak nget, bila dah hilang memang hilang terus..
*nota sangat menarikkk untuk diingat*

story,

auww, betul jugak, hilang sesuatu untuk yang lebih baik.. :)
thanks, consolation words..

ck,

ck ingat cikya tu doa-doa lah sekali..
nak exam final dah esok lusa ni.. :D

Cik Dilla,

tu ah, macam terpinggir kadang-kadang..
ingatan, unpredictable..

[Reply to comment]
cik azeya said...
April 11, 2011 at 7:39 PM

cikya, kite tak penah lupe awk. name cikya comel sangat lah. ;)

[Reply to comment]
Cikya said...
April 11, 2011 at 9:35 PM

cik azeya,

erkk, tima kaseh sebab ingat.. ^^
kredit untuk nama sekali..hee~ x)

[Reply to comment]
intan.maisarah said...
April 11, 2011 at 10:21 PM

bestnya jika sesuatu memori pahit itu boleh terpadam

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.