The Other Side

Cincin Permata Hijau 3 Biji..

Assalamualaikum w.b.t...

Erkk, permata hijau tu zamrud lah kan..

Kalau aku cakap,
Cincin kahwin nanti tak nak berlian,
Nak zamrud buleh ??
Hee


[hijau gelap...]
*simbol tu simbol Irish*


Dulu pernah ada cincin
Lebih kurang macam kat atas,
Tapi semua batu hijau...

Status cincin tu sekarang tu dah hilang kalau tak silap..
Sayang kan..

Azam aku nak zamrud 3 biji buat cincin..
Cincin kahwin..
Tak mahal sangat kan??
Tapi nak zamrud yang hijau gelap
Tak nak yang warna cerah

Kongsi duit beli cincin pom tak kesah...
Asal tercapai hajat di hati
:)

Tadi usha-usha green amethyst,
Tak berkenan sangat,
Lab made green diamond..
Lawa tapi teringat yang lama..

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Simpanan Buat Beli Cincin

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: jarang kan orang pakai cincin zamrud kan ?

p/s lagi: tapi tak tahu kalau beberapa tahun lagi selera berubah.. harap tak.. kita kongsi ye! :D

Heh, siapa nak Ayat balik ???

15 comments:

cik azeya said...
April 18, 2011 at 3:41 PM

sy nak cincin kaler perak. tamau emas. emas nampak macam dah tua. tapi zamrud oke lagi kot. err cikya,, ade tak cincin zamrud kaler pink.? hehe :)

[Reply to comment]
Cikya said...
April 18, 2011 at 5:48 PM

cik azeya,
zamrud memang warna hijau, kalau nak warna pink, berlian pink ada..
tak mau emas, nak platinum lar tu, emas putih..tapi gadai tak boleh kan.. hee~ :D

[Reply to comment]
Mera naam Joker said...
April 18, 2011 at 5:48 PM

cikya.. mintak platinum cikya.. haha...

[Reply to comment]
missSenget said...
April 18, 2011 at 6:46 PM

wah2 cik ya..

ehehehe...

nk cincin yg batu die tanam..xnak pegang..

tp mcm mahal kot..huhu

[Reply to comment]
Cikya said...
April 18, 2011 at 9:32 PM

joker,

erkk, mintak emas klasik sikit..hee :D
mami jarum tak pakai platinum.. ^^'

senget,

cincin yang batu dia tanam macam mana ??
tak tahu..
cepat kerja senget, cepat kahwin, cepat g umrah/haji...
amin~ :)

[Reply to comment]
HAZWAN17 said...
April 19, 2011 at 5:21 AM

cantik jugak cincin warna hijau tu erk..tiba-tiba dapat idea untuk masa depan hehe

[Reply to comment]
storyfromme said...
April 19, 2011 at 9:39 AM

selalunya lelaki yang pakai cincin batu zamrud ni.

[Reply to comment]
Cikya said...
April 20, 2011 at 7:23 AM

hazwan,

kalau dah ada idea, dah boleh start usha harga dah..
slow-slow kumpul..hee :)

fad,

ye ker, kalau pairing dua-dua pakai zamrud comel kan ?? x)
selalu lelaki minat permata biru..

sarah,

hee, lawa kan. suka yang hijau gelap.. :D

[Reply to comment]
EJA said...
April 20, 2011 at 9:39 AM

cantiknya semua cincin tu..
salam ziarah dari blog abg ben..anda selalu cintakan DIA dari ALLAH btl ke?? jom komen dan follow saya balik disini

http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/mengapa-dia-tidak-allah.html

[Reply to comment]
kau kesah ke?? said...
April 20, 2011 at 2:59 PM

amboi zamrud gitu. amrud ngn diomond mana mahal ek? batu gajah nak?

[Reply to comment]
gigiAriEma said...
April 20, 2011 at 5:22 PM

sirius cun la yg cik ya nak tuh!
gigi tgk pun kenan..hehe :)

[Reply to comment]
Cikya said...
April 20, 2011 at 10:34 PM

Eja,

nanti saya ronda habis-habis lepas exam.. :)

Bedah,

haha, aku tak usha lagi harga..
tapi zamrud ah, lawa..hee :D
pairing comel..

gigi,

sumber inspirasi tuh..
lagi lawa kalau gelap..

[Reply to comment]
DaK CoMoT said...
April 21, 2011 at 4:21 PM

santek nye cicin no 2 tuh....nanak muleyh??heee

[Reply to comment]
Cikya said...
April 21, 2011 at 5:46 PM

comot,

buleh, buleh..ongkosnya kena ada.. :D

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.