The Other Side

Lone Ranger Si Muka Stone

Assalamualaikum w.b.t...

Ciss, aku tahu maksud lone ranger.
Tafsiran aku, someone who tend to act alone, without others boggling his mind.
Sebab nak bukak cerita pasal ni, 
maka google lar maksud lone ranger,
berani dia broadly translate lone ranger as a loner.
Cett...!
Macam kes forever alone je jalan sorang-sorang.

Loner tak boleh nak pukul sama rata dengan lone ranger.
Sangat tidak adil, 
sebab loner memang serius sangat 'awkwardly' a lonely person,
aloof people, that choose not to mingle anyway.
Lone ranger, he can be social or unsocial on his own preferences.

[just mingle, and get a LIFE]


Tutup ulasan berbelit aku, yang kalau tak faham,
buat-buat lar faham.

Macam, orang cakap,
bekerja, nak cari idea, buat case study ker,
two heads always better than one.
tu kalau kepala yang satu lagi memang boleh pakai,
cuba kau pasangkan kepala budak architecture dengan budak medical sciences bincang case study pasal migraine.
kalau kepala budak medical sciences tu tak senget terangkan kat budak architecture,
atau budak architecture tu yang kena sudden migraine attack!
haha, kesian.
*titik tak meleret tanda simpati*
...

Kepala lain, kehendak lain, keperluan pom lain.
Aku, ada masa 24 jam je kat dunia, 
Allah bekal waktu peluang yang sama, tak kira pangkat apa,
bukan sebab kau PM, dapat extra 1 jam, banyak kerja nak buat kan..?
kau budak kecik lagi, minus 5 jam, main je sehari...

Disebabkan masa yang sama, 
aku tak boleh curi masa orang lain yang tak sekepala dengan aku, tak sekefahaman, tak senaluri selera...
nanti kena ganti balik, 
weyh, pinjam duit lagi senang dari hutang masa,
sebab kau tak tahu kau hidup ker tak lagi esok.

Lepas kelas dalam 11.30 pagi semalam,
Angkat kaki naik KTM ke Serdang dari Putra semata nak kejar last batch aftermath sale BigBadWolf Book Fair kat South City Plaza,
pukul 4.00 petang tunggu bas nak dekat 45 minit, untuk ke KLCC.
Semua sendiri, nak mintak member teman?
semua ada hal masing-masing...
bahaya tak bahaya sebab aku keluar siang hari,
alhamdulillah selamat.
naik pengangkutan awam.

Strategi?
Tawakkal kepada Allah, buat muka stone gaya ignorant.
Agaknya, kalau aku plan nak pergi clubbing ker, macam-macam dah jadi.
Nauzubillah.
Niat tu kena betul, insyaAllah Allah tolong.

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Masa Amanah Allah Bagi

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: kalau jalan seorang, tak payah nak test line try harmless flirt lar...
silap-silap tumit kasut atas dahi. :D

Heh, siapa nak Ayat balik ???

4 comments:

Pa'an said...
November 28, 2011 at 3:03 AM

jadi power ranger la.haha..

yup,mana leh samakan lone ranger ngan loner...terukla kami2 yg lone ranger..=P

[Reply to comment]
Cikya said...
November 28, 2011 at 9:36 AM

Pa'an,

kan, haha...tak boleh pukul rata definisi ni.. :)
kesian kita.. =.='

Nami,

itu hanya contoh lah...
muka saya nak masuk club?
agaknya, tak lepas kot...kena tahan kat entrance.. T__T
nauzubillah..

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.