The Other Side

Lelaki Wajib Gentleman

...or at least be considerate...

Ini semua gara-gara HUSM dah tukar gaya menerima pesakit luar.
Selalu kalau nak pergi Klinik Rawatan Keluarga (KRK), hanya pergi daftar kat kaunter pesakit luar, lepas tu terus dapat nombor giliran kat KRK. Tunggu je kat situ.

Pagi ni, Kaunter pesakit Luar 'agak sangat' lengang,
sebab siapa-siapa nak pergi KRK, kena pergi daftar kat sana.
Kaunter 3 untuk pesakit yang datang tanpa temujanji,
Kaunter 1 untuk yang ada temujanji, dan terus dapat nombor giliran jumpa doktor.
Disebabkan datang sesuka hati, 8.25 beratur kat Kaunter 3, lepas tu sambung beratur kat kaunter 1.

Kesian makcik pakcik tua-tua kena beratur...
Sampai giliran aku kat Kaunter 1, ada lelaki baru daftar Kaunter 3 sengih-sengih mintak potong.
Cett...
Buat suara gatal bajet manja konon orang cair tak laku lah.
Geli adalah.

-Awakk..Saya nak daftar kejap boleh?
*Aku sengih tak ikhlas
--Alar..boleh lar, kejap je..... (nada gedik perasan menggoda)
Aku,
"Sorry, pergi beratur kat belakang, makcik pakcik boleh beratur..kesian...."
*buat muka 'stone' sambung cakap dengan nurse
Dia tunggu kejap, lepas tu pergi...

Hahaha....
Tolong, ini bukan kantin sekolah nak potong-potong barisan dan aku tak kisah.
Ni hospital, timbang rasa lar...
Orang sakit berlambak tunggu giliran, ada makcik bangun duduk 2-3 kali masa beratur.
Manners?

[he seems not so urgent, if so, I won't mind]

Iye, kalau kantin sekolah, memang aku akan bagi..
Kalau nak bayar yuran semester pom aku bagi,
tapi kat shopping mall aku tak bagi lar...
*baik sangat kalau bagi..kecuali barang dia sikit sangat. :)

Adik aku tanya handsome tak?
Aku,
"Biasa je."
Adik,
"Ye lah, kalau orang handsome takkan buat camtu..."
hahaha...kami gelak kuat-kuat, jaga ego lar kan.. :D

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Perangai Jangan Gedik

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: dalam 50 minit jugak duk berdiri beratur..sangat panjang... T____T

Heh, siapa nak Ayat balik ???

4 comments:

Cikya said...
November 11, 2011 at 7:07 AM

Haha..
bekeng ker...
kalau dia tak menggedik mungkin tak jadi macam tu..
cuba lar buat muka desperate dengan bahasa yang sesuai.. :)

[Reply to comment]
Cikya said...
November 11, 2011 at 11:45 PM

hee.thanks! XD

eh, ur name is not mis-spelled eh? :)

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.