The Other Side

Adakah Anda Pelik?

Assalamualaikum w.b.t...

Pelik? Janggal?
Weird? Awkward?
Okeh.

Kau pernah dengar orang cakap,
"Kau ni pelik lah."
"Kau ni suka buat benda pelik lah."

Ceritanya.
Aku harap ada kaitan dengan tajuk... :D

Nak balik cuti raya haji dan midsem, 
Jumaat lepas memang agak azab, sebab,
sangkut dalam jemm 13 jam..
tambah dengan bas 'delayed' 2 jam...

Orang cakap, kalau perjalanan Kuala Lumpur- Kelantan,
tanda pertengahan jalan, dah sampai Merapuh.
Pukul 8 pagi bas baru sampai Merapuh,
yang biasanya, pukul 6 pagi sepatutnya dah sampai rumah kalau tak jemm.
Bas singgah RnR Merapuh.
Selesai urus diri, menapak dengan kacak ke kafe sebab lapar,
-sejuk cepat lapar kan?-

Sampai kafe nampak ada laki tu tengok aku semacam,
rasa macam tudung OK, muka OK, ada ker orang tempek bedak lepas bangun tidur dalam bas?
-kalau ada memang gila lah-
Masuk order air, dia pandang kejap...lepas tu tengok lagi.
Aku pom tengok dia balik.. hati cakap,
"Macam kenal."

Terus online, post kat group Facebook batch 200*, tanya ada tak senior pengawas yang jadi faci, nama Izzudin masa tu Form 4/5.
Seorang member aku ASAP balas, 
-- Ingat-ingat, Yang rambut belah tengah.
Sebab ayat dia tu, aku turun balik bas dan pergi kafe balik nak confirm betul ker..
Dia baru keluar dari kafe, selisih dengan aku...Aku terus mati langkah. Dah ragu-ragu...tapi kaki jalan..
Dia tengah buka pintu kereta,
Aku angkat tangan gaya ikrar,
"Err..sekolah kat kelantan ker dulu? Ahmad Maher?"
Dia, muka agak tense, penat drive kot,
"Ya, SPM 2003."
Aku,
"Owh, saya SPM 200*."
Sebab malu, aku terus pergi naik bas macam tu je...Sengih masa nak cabut lari pom sumbang semacam...
Gila tak kerja ini?



[You're are weird]

p/s: jangan lar guna perkataan pelik sebagai catch up lines... not so cheesy, kind of mind disturbing.

[Is it???]

Heh, siapa nak Ayat balik ???

3 comments:

JaLi AsHBuRN said...
December 15, 2011 at 9:59 PM

ye, . . kadang2 orang anggap pelik, . . . . . menjadi pelik a.k.a unik suatu kesalahan ke ? ermmm, . .

[Reply to comment]
zakwan said...
August 15, 2017 at 6:43 AM

Tp yaya mmg pelik and i love you

[Reply to comment]
Cikya said...
August 27, 2017 at 11:49 PM

Hahah. Love you too three fourever.

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.