The Other Side

Ini Tak Romantik

Assalamualaikum w b.t...
Cerita lama, berlaku masa sebelum balik kelantan untuk raya Haji.
Singgah food court untuk dinner, kang kebuluran dalam bas siapa nak tolong,
Sejuk pulak tu.

Maghrib sekarang agak awal, dalam pukul 7.00 malam dah masuk,
Aku makan Yee Mee Sizzling, member pulak tak makan sebab dia dah makan banyak kat kafe kolej.
Sebelah meja aku ada lar satu couple,
Kenapa aku bajet couple?
Sebab, sebab..sebab...memang apa yang mereka buat takde gaya orang yang sudah kahwin lansung.

[tak kenyang sikit macam ni]
*aumm..Aummm...
Yang paling menyayat hati bila,
Mereka kongsi makan satu pinggan...
Ciss..Serius ini tak romantik, kedekut gilakkk kot.
Nasib baik minuman tak kongsi,
Nak jeling lebih-lebih kang kena tangan dengan laki tu pulak.

Eh, lapar tau makan kongsi-kongsi,
Lain lar kalau order dua makanan,
Lepas tu kau nak makan separuh, dia makan separuh, aku tak kesah.
Sama-sama merasa kenyang satu pinggan.
Suap-suap?
*terus muntah kat situ*
Mati lar nak kongsi sudu garpu dengan ajnabi ni...
Perempuan tu patut cucuk mata laki tu je..

Kongsi straw? 
Sekali lagi mati..Waras ker tak?
Buatnya dia ada AIDS, tak pasal-pasal infected.
Husnuzhon tak husnuzhon,
Berjaga-berjaga kena jugak.
Sayang bukan dasar nak membutakan akal...
 *saliva memang bukan route of virus AIDS untuk tersebar, tapi kalau laki tu ada luka dalam mulut, lepas tu kau pulak tengah ada mouth ulcer*
Tadaa...Welcome to the new life.
T__T

There are other ways to show affection.
Kahwin lar...Masa tu nak suap pakai tangan pom aku tak kesah.
Tak tahu, tapi aku dapat rasa insecurity of the girl,
when his guy cuci mata tengok perempuan dahi licin.
Macam Ma aku cakap,
"Lelaki kalau belum apa-apa dah curang, dah kahwin nanti tak tahu lar."

[belakang cantik, depan bapuk, kau mana tahu..]
*hahaha* 

Aku takut dengan manusia yang dah banyak 'EXes' ni,
Sebab dia dah biasa patah hati, jadi tak kisah sangat kalau patah hati sekali lagi...

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Perangai 

:: Salam Satu Aqidah! ::

Heh, siapa nak Ayat balik ???

5 comments:

jidahcomely said...
November 17, 2011 at 6:39 PM

Aku takut dengan manusia yang dah banyak 'EXes' ni,
Sebab dia dah biasa patah hati, jadi tak kisah sangat kalau patah hati sekali lagi...

hehehe..aku pernah dngr satu quote, mcm ni bunyinyer
'saya nak cari yang pernah patah hati,sebab dia dah rasa betapa sakitnya his heart got broken,so he wont break mine'..haha..sape punye ayt ntah x ingt..*peace yaww:D:D

[Reply to comment]
Cikya said...
November 17, 2011 at 9:29 PM

jida,

tu kalau org yg ada ex tapi tak develop tolerance to broken heart.
The one that im concern with is who's tolerated with heartache.. Very dangerous. :D

[Reply to comment]
Ajeyy Rawk said...
November 18, 2011 at 12:19 PM

saya x pernah becinta lg cikya..
xtahu nak komen pe mende pasal entry nie.. aharrrkk..!! :D

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/06/video-padah-seorang-lelaki-bila-menegur.html

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.