The Other Side

Semakin Hari Semakin...

Assalamualaikum w.b.t...

Semakin hari semakin gemuk

Semakin hari semakin cuba merajinkan diri

Semakin hari semakin tertanya-tanya bila nak cantik
...
Yang adik aku cakap
Nak jadi cantik macam aku
Kena gebu macam aku dulu
Aku hanya,
Hahaha
...

Semakin hari semakin kurang hadap laptop
...
Sebab duk hadap tv jer memanjang
Tak pom tak lekat kat rumah
Keluar situ, keluar sini
...


Semakin hari semakin pandai memasak
...
Aku cuba sedaya upaya tulang berkerat-kerat
Hari tu buat cheese cake
Adunan dah masuk oven, lupa nak letak yogurt segar
Akhirnya campur dan kacau dalam oven
Okey lar kot
Masakan yang berat-berat aku belajar slow-slow ye
...

Semakin hari semakin kurang perasaan nak kahwin
...
Percaya tak ?
Hahaha
Aku takde perasaan lah nak jiwang-jiwang
Cuti-cuti ni...
Sunyi dan sepi je
Sila percaya..
:D
...

Semakin hari aku teruja dengan jumlah calory intake dan burned calory
...
Aku kayuh basikal bodoh 23 minit,
Baru dapat burn 100 kalori
Setiap kali aku makan
Beribu-ribu kena telan
Dilemma nih..
...

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Usaha Tindakan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: kurang rajin nak letak gambar lah.. T.T

Heh, siapa nak Ayat balik ???

5 comments:

kay_are said...
June 12, 2011 at 11:25 PM

memang same gak r kat part kurang hadap laptop tu.. memang bz betul sekarang ni.. sabar je r.. T_T

[Reply to comment]
Cikya said...
June 13, 2011 at 4:14 AM

kay-are,

keje elok-elok naa..
:)
penat memang kurang rajin nak hadap laptop.
adakah kita semakin tua?
hahaha

[Reply to comment]
intan.maisarah said...
June 13, 2011 at 11:27 AM

postkan apa apa masakn yang cikya masak kat sara

[Reply to comment]
missSenget said...
June 13, 2011 at 12:02 PM

waahh...

da pandai masak..

bagus laa..

alaa..cikya muda lagi laa nk fikir kawen..

[Reply to comment]
Cikya said...
June 13, 2011 at 12:12 PM

Sara,

hehe, post ke mana ?
sebarang kecuaian semasa penghantaran tak boleh jamin.. :D

Miss Senget,

hahaha, mana ada fikir kawen..
ni pengaruh member yang ada masalah cinta wa cintun ni Senget..
kena Senget dulu baru Cikya.. :DD

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.