The Other Side

Bas Eksekutif Berbaloi ?

Assalamualaikum w.b.t.

Tengahari ni kali pertama naik bas eksekutif bawah syarikat Bas Transnasional
...
Nice
...

Kalau harga biasa RM 70++
Kalau buat student card RM10 untuk sepanjang tahun pengajian
Satu trip dapat RM48.40

Harga bas biasa ke Kelantan 
Dari Stesen Bas Putra RM 40

Berbaloi ker tak tambah RM 8.50 untuk seat eksekutif
Nanti aku cerita lepas sampai Kelantan.
Dalam bas tu nanti akan ada hidangan..
Ala-ala naik kapal terbang yang ada hidangan
Tapi yang ni versi pengangkutan darat..

Dijangka sampai 8.00++ malam
Apa yang diharap
Segala penat lelah mengusung beg dari UM 
Bertukar-tukar LRT
Tak bertambah dengan naik bas eksekutif

Haha
Gaya macam aku dah jadi promoter Syarikat Transnasional je

+++, setiap tiket kita beli dapat satu kupon.
Kumpul 12 kupon,
Akan dapat satu tiket Bas Nice Free..

Cukup dah rasanya aku duk berkempen
InsyaAllah berbaloi.. :)

Sekian, 
Ulasan dari Promoter tak rasmi Syarikat Transnasional
Naiklah Bas Nice..


Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Keselamatan dan Pilihan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: beli tiket siap ada sampul surat kot..aku terharu sakan nih! :DD

Heh, siapa nak Ayat balik ???

12 comments:

missSenget said...
June 13, 2011 at 5:56 PM

bas nice ke bas trans?

sama company ke?/

[Reply to comment]
HAZWAN17 said...
June 13, 2011 at 11:38 PM

tak pernah tau pun..sebab jarang naik bas sekarang hehe tumpang orang je balik

[Reply to comment]
cantekk said...
June 14, 2011 at 10:11 AM

da lama tak naik bas sejak2 ada Momot ;-D tp mcm nk rasa jgk la,,, ada tak bas mcm ni travel gi Batu Pahat?

[Reply to comment]
Cikya said...
June 14, 2011 at 9:40 PM

apik,

selamat sampai segala bagai dah buat. :)

haru biru,

tested?

Senget,

sama company.
Bawak sikit punya slow. Nak jaga keselesaan kot? Haha :D

[Reply to comment]
Cikya said...
June 14, 2011 at 9:47 PM

Hazwan,

tak femes lagi kot.
Best ah kalau dapat tumpang orang. Bila lagi nak bersesak kat stesen bas kan.. Hee

Cantekk,

Momot tu kereta cantekk ka?
Tak pasti lar pulak ada ke tak ke batu pahat.. :)

[Reply to comment]
cik azeya said...
June 15, 2011 at 9:51 PM

dulu balik dari penang ke jb naik bas KKKL. sekarang stay jb je dah tak naik bas macam tu lagi.

pape pon.

cik ya take care.

jangan lupe bace doa tau nak naik bas.

hihi.

:)

[Reply to comment]
Cikya said...
June 16, 2011 at 10:42 AM

cik azeya,

tengah cuti tunggu grad kan?
Selamat bercuti naa..
Orang duk jauh. Naik bas je lah. Naik flight selalu botak kepala..

Terima kaseh.. Hee :D

[Reply to comment]
Cikya said...
June 16, 2011 at 10:42 AM

cik azeya,

tengah cuti tunggu grad kan?
Selamat bercuti naa..
Orang duk jauh. Naik bas je lah. Naik flight selalu botak kepala..

Terima kaseh.. Hee :D

[Reply to comment]
izwanyusof said...
June 28, 2011 at 5:00 AM

dari UM ke.. memang nice bas tu..

Trending -
Tip Blogging Terbaik

[Reply to comment]
Cikya said...
June 28, 2011 at 5:31 AM

dari UKM, ada program kat UM..
okey lah, tapi sangat perlahan kot bawak, jangka pukul 8, sampai kul 9.. :D
janji selamat sampai alhamdulillah..

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.