The Other Side

F & F?

F AND F..
what the... what does it mean?
F.O.R.G.I.V.E and F.O.R.G.E.T
that's the words..

siapa kat sini jenis tu?
ANGKAT TANGAN!
memang aku respect la kalau korang jenis yang macam ni..
sebab bagi aku,
it might be easy to forgive the mistakes but it is hard to forget the hurts...
*sigh
agree?? kalau tak agree pun tak pe..
my opinion je tu..

it is because..
try korang ingat balik time-time korang sentapppp gila dengan malaun ni,
lepas tu dia boleh buat main-main.. ringan je mulut mintak maaf...
lumrah kita la kan.. sebagai seorang yang baik.. once orang tu mintak maaf.. maaf je la..
yela, sedangkan nabi maafkan umatnya..
kita ni? humm..
kawan saya cakap.. kalau orang dah mintak maaf, tapi kita tak maafkan, dosa tau..
pastu,
mak saya cakap.. kalau kita gaduh and tak tegur lebih tiga hari tu dosa tau.. :)
hah, try la gaduh lau nak dosa.. haha..
wallahuallam..

well.. i can forgive you..
BUT!
tarik nafas... try fikir.. ada tak memori luka lama yang korang masih ingat?
confirm ada...
kalau tak ada tu.. (bagusnya anda)
so, sila lah sambung ayat atas tadi..
i can forgive you but i can't forget it..

then, next..

F.O.R.G.I.V.E and R.E.V.E.N.G.E
haha... macam best je kan?
ni baru betul pakai ayat ' what you give you'll get back! '
ni kalau nak cari gaduh boleh la pakai..
tapi, untuk kedamaian, bagi tahu awal-awal nanti kita nak balas dendam untuk bagi adil..
boleh ke?
boleh kot... hehe..
RASAKAN APA YANG AKU RASA!
pergh..memang tahap dendam yang tebal..haha..
# don't try this at home #

dah berputar-putar ayat aku ni...
the point is, it is hard to be the ' forgive and forget ' person..

kalau memang ada yang macam ni, tahniah..
anda memang..
good girl~ good boy~

sekian..
p/s: kalau tak faham, assume je faham..
( ayat orang seni memang berbelit ) hee..





Heh, siapa nak Ayat balik ???

3 comments:

Daddylicious said...
December 13, 2011 at 1:36 PM

jangan takut dunia inikan berpusing...

[Reply to comment]
ORLANDO AHMAD said...
December 13, 2011 at 4:17 PM

sesetengah orang, susah nak minta maaf padahal dah terang2 salah, ego punye pasal

[Reply to comment]
JaLi AsHBuRN said...
December 14, 2011 at 11:59 PM

yup, ego tinggi, . . . kawan dengan kawan pun tak nak mintak maaf sebab ego tinggi, . . . kadang2 ade la camtu

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.