The Other Side

Oh! 3 mamatku.

Amboi… sampai tiga?
eh, tak la.. ada lagi..hehe..
ni dia 3..
Stress? Pressure? Tension?

Pedia…..
mamat tiga kat atas tu sibuk je duk muncul dalam hidup aku..
apa salah aku?
kenapa mereka tegar menggangu hidupku?
argh! Serabut ja depa ni..

Serabut? Ke serabut ni sedara dorang jugak?
argh again!

Tertekan tau tak? Huh, tertekan pun sama ja..
bau-bau bacang je ngan mamat tiga ketul tu..

Apa aku nak buat ni haa…

Pi mai pi mai tang tu..
banyak link betul dorang ni..
ni yang buat muka aku ketat semacam ni..
meluat!

Bila aku bagi taw dorang
‘Shuh2.. go away.. please go.. please..’

Dorang jawab balik
‘no..no.no..please..please don’t.. please don’t chase us away..’
ish, pandai-pandai je menjawab dorang ni..

Haish.. nak buat mcm mana..
aku halau jap, last-last tak ke mananya.. depa datang balik..

Yang aku rasa tergugat bila dorang datang menjengah ni bukan apa..
saat dorang datang tu, saat tu, dorang bawa sekali pakej lain..
pakej pedia pulak ni aih!
(pakej 2 in 1)
macam kopi segera je kan?

pakejnya : otak blur + selera makan yang tinggi

Hah! Terbaikkk
yang otak blur tu leh la repair..
yang kedua tu bahaya..
lemak bertambah susah nak repair woo…

At the end,
aku pakai cara tradisional

· Ambil wudhu’

· Baca al-quran

· Da habis baca, pasang la surah-surah dalam fon and laptop ni..

· Cara akhir ni, cara paling common..
TIDUR….zzz

Dengan itu, terbakar lah semua makhluk-makhluk halus itu…
*bunyi cam halau hantu je
haha..

Sekian…

p/s: penat tau layan mamat-mamat ni!






Heh, siapa nak Ayat balik ???

1 comments:

JaLi AsHBuRN said...
December 15, 2011 at 8:43 PM

mamat2 ni kawan setia aku jugak yang tetap datang melawat walaupun dah berkali-kali dihalau. :)

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.