The Other Side

Edisi Gua | Maka Celakalah Orang Itu

Assalamualaikum w.b.t.

Mula-mula memang gua ingat bulan puasa orang dah tak main kerja bomoh-bomoh ni.
Tuju hantu belaan kau kat orang.


Memang celaka betul.
Apa yang kau dengki sangat hah?
Rezki Allah dah tetapkan,
Boleh doa, boleh usaha...

Yang kau tak puas hati pergi main santau tuju hantu
Bagi orang sakit, kau bahagia?

Bangun pagi tengok kereta kena tabur dengan pasir,
Depan rumah gua kau letak batu yang dah dijampi-jampi,
Kau letak barang dalam kelapa depan rumah gua.
Memang gua hangin.

Yang sakit mak gua, abang gua..
Kakak gua pom kau nak kacau laki bini.
Celaka sungguh.

Dendam kau habis bila family gua merempat hidup sesak,
Tak pom kau tunggu family gua mati kan?
Biar susah anak beranak.

Tak pasal-pasal gua,
Pagi-pagi mandikan kereta.
Kacak tau berbaju kelawar siram kereta tepi pagar..

Karma oh karma.
Masa sekarang kau main bomoh-bomohkan orang,
Nanti bila sampai waktu family kau kena,
Kalau gua ada lagi, nak tepuk tangan depan muka.

Nak tuju balik kat kau,
Bagi kita menderita sama-sama,
Boleh sangat,
Tapi gua, family gua anak beranak tak nak tanggung dosa SYIRIK.
Dosa BESAR tu.
Dasar manusia otak picisan...
Nafsu dengki ke longkang.

Sekian,
Hari ni kita belajar cara menggunakan perkataan celaka.

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Tindakan

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: manusia...manusia...kecik-kecik tak mahu mati, besar menyusahkan orang. Iskk..

Heh, siapa nak Ayat balik ???

41 comments:

..cik gugu.. said...
August 26, 2011 at 1:22 PM

manusia ni ble blaja kt sek b'tingkat2,bodo pon jd b'tingkat2~

[Reply to comment]
missSenget said...
August 26, 2011 at 1:56 PM

cik ya..

bersabar laa ye..

huhuhuu...

[Reply to comment]
kay_are said...
August 26, 2011 at 3:55 PM

bila dah tak ingat otak letak katne.. die pun letak oak kat pale lutut.. macam tu r jadi nye.. sabar je r ye..

[Reply to comment]
Cikya said...
August 26, 2011 at 4:15 PM

Gugu,

haha...sekolah ker tak..
dah keturunan agaknya.. @.@

Senget,

sabar sabar jugak, time abang buat hal,
memang tunggang langgang satu rumah.. T__T
dia budak istimewa, senang kena benda2 macam ni..

[Reply to comment]
Cikya said...
August 26, 2011 at 4:18 PM

Orlando,

sure,
abang masa bawak g berubat siap keluar suara lain lagi..
dia bila sakit, mula lah nampak benda pelik2 yang orang hantar..
sabar........ ^^"

Kay_are,

ni kes nafsu dengki macam-macam dah melebihi kemampuan otak ni..
letak kat kepala lutut ker kepala ker memang tak jalan.. :(
karenah orang...

[Reply to comment]
cik bulan said...
August 29, 2011 at 3:19 AM

sabar cik ya..raya ke2 tahun lepas pakcik bulan kena..sedih tahu org tengah raya ada orang hantar 'benda' tu...kesian dia anak2 semua kecil2 lagi terkontang kanting..bnyak hari la jugak sampai jadik lumpuh smentara dalam berminggu-minggu jugaklah..selamat skrg ni dah ok..sobs

[Reply to comment]
Anonymous said...
August 31, 2011 at 6:56 AM

improve pagerank seo optomization backlink service need backlinks

[Reply to comment]
HAZWAN17 said...
September 1, 2011 at 12:12 AM

macam-macam hal...dengki memanjang sampai agama diabaikan

[Reply to comment]
cik pulau said...
September 2, 2011 at 7:19 AM

orang macam ni memang nak kasi lempang je...

[Reply to comment]
cik azeya said...
September 10, 2011 at 12:01 AM

wei. kau oke ke? menakotkanlah. >.<

[Reply to comment]
naa ciksu said...
September 11, 2011 at 3:38 PM

sabor j la kak ye..hehe..
peace~

[Reply to comment]
Zomb said...
September 11, 2011 at 11:50 PM

cikya , sabar yea ..
orang macam tu nanti biar Allah je yang balas ..

take care oke =)

[Reply to comment]
Encik MamaT said...
September 16, 2011 at 11:24 AM

cikya... bikin panas ni.... adehhhh... harap semuanya ok.. tak tau nak buat mcm mana dah... dengki mendengki ni... hmmm

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 2, 2013 at 2:29 PM

cikyalah.blogspot.com Payday Loan LA Youngsville Jika ada harus menjual hal-hal di atas standar dengan peminjam , pemberi pinjaman dapat menemukan makeup sebenarnya properti untuk mendapatkan secara signifikan berbeda dari dugaan semula

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 2, 2013 at 2:32 PM

cikyalah.blogspot.com Payday Lenders AL Hanceville Proyek ini telah dirancang untuk menekankan pada konsep-konsep penting seperti menjadi lingkungan yang ramah anak , bebas hambatan aksesibilitas dan pengawasan alami

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 2, 2013 at 10:05 PM

cikyalah.blogspot.com best site Pinjaman tanpa jaminan : Pinjaman Tanpa Jaminan pinjaman tanpa jaminan yang perlu dan begitu juga sebaliknya semata-mata didasarkan berdiri kredit peminjam

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 12:54 AM

cikyalah.blogspot.com more.. Dan , e - Bay tidak lelang hanya untuk memperhitungkan , lelang lokal dan niche dapat memberikan hasil yang lebih baik

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 12:57 AM

cikyalah.blogspot.com sneak a peek at this web-site. Itu karena banyak orang mengemudi di atas dari negara tetangga yang tidak akan memungkinkan pinjaman untuk mencari uang cepat dalam Negara Judul Mobil Pinjaman

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 5:28 AM

cikyalah.blogspot.com visit this site Seperti kita sadari , e -commerce membawa pasar konsumsi besar sementara menawarkan layanan manusiawi dan berkualitas , sehingga dapat mendirikan yayasan pasar yang solid untuk produk tekstil rumah seperti set seprai , tempat tidur ansambel

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 7:15 AM

cikyalah.blogspot.com site Belanja online akan menjadi website perdagangan elektronik di mana pengguna dapat menemukan secara langsung produk melalui penjual dan mendapatkan layanan mereka melalui internet

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 7:48 AM

cikyalah.blogspot.com see this Bingung meskipun aku seharusnya tidak terjadi untuk menjadi , saya juga marah

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 10:36 AM

cikyalah.blogspot.com continue reading this Ketika mobil dijual , penjual membayar kembali jumlah pinjaman dan mempertahankan sejumlah nilai dolar ( biaya dikurangi dan pajak ) dinegosiasikan dengan semua pembeli lebih tinggi dari harga yang diperoleh melalui financer

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 12:39 PM

cikyalah.blogspot.com read more Ini akan menjadi anomali untuk menunjukkan bahwa pengadilan atas bahwa Pengadilan Tinggi memiliki pengawasan dapat mengabaikan hukum yang dinyatakan oleh Pengadilan itu dan memulai proses pelanggaran langsung dari itu

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 5:33 PM

cikyalah.blogspot.com the full details Persyaratan adalah identik untuk kemajuan gajian , apakah atau tidak itu adalah pinjaman berbasis web atau Anda masuk ke dalam bisnis pinjaman hari gajian

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 6:10 PM

cikyalah.blogspot.com important site Better Business Bureau akan mengingatkan satu untuk setiap keluhan perusahaan telah diajukan terhadap itu

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 10:54 PM

cikyalah.blogspot.com useful link Dia memiliki banyak orang tertipu , termasuk keluarga mereka sendiri sampai batas tertentu Anda

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 3, 2013 at 11:20 PM

cikyalah.blogspot.com click here to read Dengan mengambil bantuan pinjaman ini , mereka mampu memenuhi kebutuhan lain-lain dengan tanggal jatuh tempo

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 4, 2013 at 4:59 AM

cikyalah.blogspot.com this page Sebuah seteguk untuk menjadi yakin bahwa mengingatkan saya pada kandidat politik yang hanya tidak cukup yakin yang platform untuk beroperasi atau yang masalah untuk membantu

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 4, 2013 at 5:57 AM

cikyalah.blogspot.com click this over here now Jadi itu sebenarnya Twist Kate , gaya internet , dengan penggemar yang menyesatkan ke dalam pemikiran itu adalah Miss Gosselin yang bertunangan kenyataannya lebih banyak ternyata mantan Jon Gosselin , juga bernama " Kate "

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 4, 2013 at 8:51 AM

cikyalah.blogspot.com visite site Memang , jika Anda adalah tipe orang yang akan menghabiskan sekitar $ 100 pada kalkulator grafik , kemungkinan besar bahwa Anda hanya tahu lebih sedikit tentang matematika dan formula

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 4, 2013 at 8:53 AM

cikyalah.blogspot.com resource Tingkat bunga biasanya akan lebih murah daripada pembelian kartu kredit biasa

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 4, 2013 at 11:59 AM

cikyalah.blogspot.com homepage Pembayaran cicilan juga dapat diterima untuk jenis dana

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 29, 2013 at 10:14 AM

Howdy! I simply would like to give you a huge thumbs up for your excellent info you have here on this post. I am coming back to your website for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]pokies online[/url]

[Reply to comment]
Anonymous said...
March 29, 2013 at 11:23 AM

Good day! I simply wish to give you a big thumbs up for your excellent info you've got here on this post. I'll be coming back to your web site for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]more information[/url]

[Reply to comment]
Anonymous said...
April 2, 2013 at 12:18 AM

cheat black ops 2 - Cheats BlackOps 2

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheats black ops 2 / Blackops2 cheats

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

hacker black ops 2 _ cheat blackops 2 zombie 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-2-wallhack

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheatsblackops 2 , CheatBlackOps 2 , cheater-black-ops-2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-2-wallhack

_________________________________________________

Cheat pour Black Ops 2 majorcheat.com Majorcheat.com


new cod: mw3 aimbot - triche black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-hack-ps3-xbox360-pc

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Blackops2 cheats / mw3 cheats
http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheats-black-ops-2-mw3-hacks

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheats black ops2 _ cod 9 cheats aimbot,2

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
speed black ops 2 , cheats blackops 2 ps3, , hack black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-bf3-wallhack-aimbot-esp-ps3-xbox360

----------------------------
Black Ops 2 Cheat majorcheat.com level hack bo2 - loby cheat

http://majorcheat.com/index.php/acces-vip-black-ops-2-cheat

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Blackops2 hacker black ops 2 / video games_

http://majorcheat.com/index.php/tutorial-programme-cheat-black-ops2

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

free aimbot games' black ops2 _ cheatin blackops_2

http://majorcheat.com/acceuil/cheat-black-ops-2.html

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
cheats for call of duty black 2 , cheats blackops 2 ps3, , hack black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/acces-vip-black-ops-2-cheat

[url=http://majorcheat.com]aimbot black ops 2[/url]

[Reply to comment]
Anonymous said...
April 2, 2013 at 12:23 AM

cheat black ops 2 - Cheats BlackOps 2

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheats black ops 2 / Blackops2 cheats

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

hacker black ops 2 _ cheat blackops 2 zombie 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-2-wallhack

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheatsblackops 2 , CheatBlackOps 2 , cheater-black-ops-2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-2-wallhack

_________________________________________________

Cheat pour Black Ops 2 majorcheat.com Majorcheat.com


new cod: mw3 aimbot - triche black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-hack-ps3-xbox360-pc

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Blackops2 cheats / mw3 cheats
http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheats-black-ops-2-mw3-hacks

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheats black ops2 _ cod 9 cheats aimbot,2

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
speed black ops 2 , cheats blackops 2 ps3, , hack black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-bf3-wallhack-aimbot-esp-ps3-xbox360

----------------------------
Black Ops 2 Cheat majorcheat.com level hack bo2 - loby cheat

http://majorcheat.com/index.php/acces-vip-black-ops-2-cheat

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Blackops2 hacker black ops 2 / video games_

http://majorcheat.com/index.php/tutorial-programme-cheat-black-ops2

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

free aimbot games' black ops2 _ cheatin blackops_2

http://majorcheat.com/acceuil/cheat-black-ops-2.html

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
cheats for call of duty black 2 , cheats blackops 2 ps3, , hack black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/acces-vip-black-ops-2-cheat

[url=http://majorcheat.com]level hack blackops2[/url]

[Reply to comment]
Anonymous said...
April 3, 2013 at 3:26 AM

They are the ideal implies to communicate with our near and dear ones. Most recent mobile phones are tiny expensive as they are equipped with substantial quantity of options. Mobile phone manufacturers present a variety of attractive bargains on latest mobile phones with mobile networks so that the buyers could pick their preferred phones with no bothering a lot about the rates. Speak to bargains of mobile give you - provides, gifts and flexibility with your contract mobiles.

[url=http://tinyurl.com/a2nyumj]cheap mobile phone deals[/url]. No doubts, mobile phones have changed our way of communication as now people can get connected to everyone at anytime in any element of the planet. If you are making up your mind to obtain any latest handset, the ideal notion is to avail them via mobile telephone deals.

Mobile phones have become portion of our day to day lives. In the mobile market, a technological revolution has taken location in the last five years which has brought a number of substantial-end most current mobile phones in to the markets which deliver deals with quite a few revolutionary options.

In the market place there are so many deals and provides with mobile phones and buyers so you can opt for your offers according to require. You can contract mobile phone on on-line mobile shops and can compare contract phone deals of handsets with a variety of networks that deliver you greatest offers, cost-free gifts and offers at low cost rate with saving your time.

All the above offers are effortlessly offered. Flooded with quantity of features and latest applications, these mobile phones are gaining sufficient reputation among the individuals of all age groups. Some of the best mobile offers in this category provide you with high priced no cost gifts, which is just awesome.

[Reply to comment]
Anonymous said...
April 4, 2013 at 11:04 AM

You are so interesting! I do not think I've truly read through anything like this before. So wonderful to find another person with unique thoughts on this subject matter. Really.. many thanks for starting this up. This website is something that's needed on the web, someone with a little originality!

[url=http://truebluepokies4u.com]fantastic casino bonuses ready here[/url]

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.