The Other Side

Tersenyum di Booth Jual Buku

Assalamualaikum w.b.t...

Cerita dua hari lepas.
Sesi meneman nenek-nenek ke HUSM untuk stok bekalan ubat dan jumpa doktor.
Aku jadi driver sebab adik tak nak bawak kereta besar.
Nenek dan abang yang sentiasa membesar memerlukan ruang yang cukup.

Sepatutnya pergi pukul 8 sebab mudah nak cari parking, 
Kat HUSM parking sikit punya susah, sempit, nak panjang leher kalau datang lambat.

Disebabkan cucu yang kacak buat tak tahu pagi tu dan membantai tido..
Nenek yang ada penyakit dementia telah dipesan semalam bahawa esokkan mahu ke hospital awal pagi.
Dia lupa dan ambil masa yang lama nak bersiap.
Pukul 10 pagi sampai HUSM
Pengajaran, aku drop mereka dan parking kat luar hospital lalu menapak selama 7 minit masuk ke klinik rawatan keluarga.

Semasa menunggu ambil ubat kat farmasi.
Memang ada booth jual buku, mesin urut, topup,
Kebanyakannya buku agama lar..
Ma singgah kat satu booth dan membelek buku doa..
Sekali dia bukak keluar doa..
Tada..!

:: Doa bertemu jodoh ::

Ha kau, terus dia panggil aku, tunjuk sambil sengih-sengih..
Dalam kepala aku dah melayang, mamat mana lar Ma duk fikir sekarang,
Jangan lar orang itu 
T__T

Nak selamatkan diri,
Aku goreng, sengih,
"Bagus buku ni, doa apo lagi? Beli lar."
Pasang langkah besar-besar,
Aku lari pergi tunggu dengan nenek-nenek aku kat kerusi klinik tadi.

Nak dekat 3 jam bosan menunggu,
Hajat nak g sambung tidur dalam kereta,
Aleh Ma cakap dah siap..
Berjalan lagi 7 minit g ambik kereta.
Sambil tu jeling parking yang kosong sebab dah pukul satu..
Haa, menyesal buat lambat-lambat lagi..

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Doa

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: ubat sambung nyawa, kalau ajal dah sampai, takde siapa boleh tolak...

Selamat pagi Bro, lu nak kopi ker milo?
*perempuan kacak gaya cakap brade-brader kan?*

Heh, siapa nak Ayat balik ???

11 comments:

missSenget said...
August 19, 2011 at 2:44 AM

cikya..

meh share doa cari jodoh tu..

hhehe... berapa bulan sekali kene gi hosp?

[Reply to comment]
cik bulan said...
August 19, 2011 at 4:36 AM

cik ya....hahaha..ingatkan bulan je kena cenggini..hahaha..lain macam woh kalo keluar ngan family skrg ni..ade je dok merisik..kah3..*blush2

[Reply to comment]
ORLANDO AHMAD said...
August 19, 2011 at 7:04 AM

Gua tak pandai mengayat, hahaha

[Reply to comment]
zoe said...
August 19, 2011 at 2:21 PM

hai cikya,
u have been tagged...

http://kzoeozk.blogspot.com/2011/08/saya-mahu-duit-syiling-malaysia-siri.html


:)

[Reply to comment]
Ajeyy Rawk said...
August 19, 2011 at 11:37 PM

salam ziarah lagi, jom baca entry yg tertinggal nie.. huhu :

spontaneous & wordless :)


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/wordless-wednesday-3-selamat-berbuka.html


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/spontaneous-thursday-3-keadilan.html

[Reply to comment]
Ajeyy Rawk said...
August 20, 2011 at 8:07 AM

salam ziarah :)
jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

[Reply to comment]
padlie said...
August 20, 2011 at 12:00 PM

ni booth yg depan farmasi tu ye..
banyak buku agama kay situ.. kalau gi HUSM, saya mesti singgah.. Jamu mata..

p/s parking kat situ memang tensen.. dah tu dulu free, skrg bayar..

[Reply to comment]
Cikya said...
August 22, 2011 at 2:17 AM

Senget,

dalam 3 bulan sekali, ikut appointment dengan doktor..
nanti share dengan senget..ekeke :D

Cik bulan,

wah3, laku naa..
kena risik selalu, awat tak pinang terus.. :D

Orlando,

lelaki german macam lu mesti pandai mengayat..
tak baik tipu posa-posa..
terkoyak jubah.. :P

[Reply to comment]
Cikya said...
August 22, 2011 at 2:19 AM

Ajeyy,

dah singgah..
read through.. :)

Padlie,

orang kelantan ka..
huu, parking kena bayar..nak masuk susah, nak keluar pom susah..
cuci mata..kadang segan jugak..hee :D

[Reply to comment]
kay_are said...
August 26, 2011 at 4:02 PM

so kre nye dah beremu jodoh r ni? sure pasni takde jodoh lain lagi? hee

[Reply to comment]
Cikya said...
August 26, 2011 at 4:27 PM

Kay_are,

takde lar.
kalau dah ade, takde lar Ma sibuk-sibuk suruh baca doa cari jodoh kan?
hahaha :D

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.