The Other Side

Edisi Gua | Kakak Kejam

Assalamualaikum w.b.t.

Gua masih dalam mood brader-brader.
Harap maklum.

Gua tak sangka gua ni agak kejam.
Kalau gua along kutip hutang,
Ingatan memang power sebab gua kena ingat minggu lepas gua dah potong tangan kiri,
Minggu depan gua kena potong tangan kanan pulak.
Masalah gua ingat benda yang rasa best jer.

Macam:-

  1. Tolong suap adik makan masa dia kecik tapi dia gigit tangan gua
  2. Jenguk-jengukkan adik masa sekolah rendah sekali dulu
  3. Ajar matapelajaran yang adik tak faham
  4. Rajin swing buaian adik... *mithali kan!*
[gua tahu gua baik.]

Gua tak ingat pom apa benda baik yang gua dah berbakti kat adik gua.
Biasalah,
Buat kebaikan kan kena lupakan..
Bila buat jahat jer kena ingat.
Tapi bukan gua nak ingat pom apa yang gua dah terjahat.

Semalam sambil usap perut penuh dengan nasi ayam.
Landing masih depan meja makan,
Sambung makan roti Jepun, Cheese Stick, satu lagi mende gua tak ingat.
Adik gua bukak cerita.

"Aku ingat dulu, mung pernah tendang aku, tanya, kenapa aku ada adik macam mung?"
*gua terkedu sambil gelak tak berhenti*

"Alar masa kecik dulu, mung pernah ngungkit, apsal aku kena basuh pinggan mung?"
*fahamilah naluri budak macam gua*

Sumpah gua tak ingat..
Tapi sekarang gua memang bersyukur ada adik.
Ada lar orang gua nak kacau-kacau...
Mintak pendapat keperempuanan.
Jadi Doktor Cinta gua kadang-kadang
Opps!

Gua ada abang, kakak, adik perempuan.
Nak adik lelaki gua tunggu stok adik ipar..
Gua rasa adik gua akan nikah lagi awal daripara gua lar..
*terus hafal doa bertemu jodoh!*

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Hubungan Silaturahim

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: Maaf dik, gua dah duduk gaya ayu, tapi katil dah sampai masa nak patah..
Gua tak berat..hahaha :D

Heh, siapa nak Ayat balik ???

25 comments:

ezzaty said...
August 22, 2011 at 5:58 AM

hahaha..amboi..sampai patah katil!! :D

[Reply to comment]
cik bulan said...
August 22, 2011 at 6:20 AM

apesal la ber gua2 hirak plak ni..ase cam bce blog laki..hahaha

[Reply to comment]
Cikya said...
August 22, 2011 at 7:25 AM

Ezzaty,

katil tu tunggu masa jer..saje jer cari sebab nak salahkan orang..
hahaha :D

Cik Bulan,

mood brader-brader lar bulan..
nasib tak jalan menganga jer..
kihkihkih :P

[Reply to comment]
Cikya said...
August 22, 2011 at 8:01 AM

Orlando,

suap pakai penyodok simen ker?
on jer..
sekarang pom boleh..
hahaha :D

[Reply to comment]
tomatokering :) said...
August 22, 2011 at 8:57 AM

hahahah ade adik best buat gaduh ;p

hmboihh ganas ;p

[Reply to comment]
Cikya said...
August 22, 2011 at 2:18 PM

John,

baru ingat nak bagi kaki..haha
makan john makan..

Tom,

hee, buat gaduh, dia mudah nangis lar, lelel-leleh air mata..
Eh, terganas.. :P hehe

[Reply to comment]
Zaujah Encik Mamat said...
August 22, 2011 at 3:41 PM

hehehe picca kat buaian tu nampak menggerikan perut sis.. risaunya.. kot terjatuh :D...

adik beradik mmg camtu.. sis pon mcm tu juga ehehe..

semoga cpt bertemu jodoh insyaAllah :)

[Reply to comment]
Cikya said...
August 22, 2011 at 3:52 PM

Sis Syikin,

haha, gambar semata..mahu dia nangis kalau buai macam tu..

haha, kakak yang kejam tu biasa lah kan.. :D

Aminn... :)

[Reply to comment]
~syue syada~ said...
August 22, 2011 at 6:08 PM

syue xda adek !

xdapek nak buli adek. tungu stok anak sedara lah nak buli.haha

*tp akak pom x kawen2 lg.cmane nk dpt ank sedara? adeiiii -.-'

[Reply to comment]
Scya Lollita said...
August 22, 2011 at 8:16 PM

cik scya plak tunggu aDEK prmpuan stok adek ipar !

[Reply to comment]
Cikya said...
August 23, 2011 at 5:59 AM

Syue,

agaknya, tunggu buli anak sendiri kot?
ekeke :D
doa akak kawen cepat-cepat lar..hee

Cik Scya,

eh, kan...adik angkat ni tak berapa real lah..
kita tunggu stok adik ipar..
hahaha :P

Misc,

orang ingat kita buat jahat, kita tak ingat pom...
manusia,,, ^^"

[Reply to comment]
Cikya said...
August 23, 2011 at 2:17 PM

adik lu kawin awal dari lu??
ye ke kak??haha..
wa xmo langkah bendul..
sje mengedix nk komen..
sori pkai identiti lu sndiri..
wa mlas nk tukar..waakaka..
peace kak...

[Reply to comment]
Qaseh dalia adelia said...
August 23, 2011 at 2:51 PM

teringin nak adik girl , huhu ..adik laki time kecik2 best lah time beso ni .. merayap manjang ..

[Reply to comment]
D_08 said...
August 23, 2011 at 3:59 PM

ganah mung cikya.......
siap sepak teghajang adik tu.....tapi awok tak paham ngape sampei patah katei???

[Reply to comment]
missSenget said...
August 23, 2011 at 6:34 PM

betul laa..

cikya ringan je kan.. mana bole katil tu patah tnpa sebab..mmg katil tu da uzur.. kekeke

[Reply to comment]
Nik Nurul Afiqah Nik Kamarudin said...
August 24, 2011 at 2:27 AM

wah kasih sayang kakak tertunjuk di sini :D adik mg nangis dok ni baco?

[Reply to comment]
cik pulau said...
August 24, 2011 at 10:17 AM

cik pulau sume ada.
abang.. kakak. adik pmpn.. adik laki.
ohh yeaahh..
cukup pakej..hihihi

[Reply to comment]
kay_are said...
August 26, 2011 at 3:57 PM

ganas gak cikya ni ye.. dah main gua lak sekarang ni.. brutal habis.. siap main tendang2.. lagi brutal

[Reply to comment]
Cikya said...
August 26, 2011 at 4:24 PM

Qaseh,

rantai jer motor tu,
jadi dorang tak boleh berderakk..
ekeke :D

D_08,

tu zaman kecik, jahat nakal pom budak-budak..
hahaha ^^
*malu
erk, terpatahkan katil adik..kesian.

Senget,

Fuhh, sayang lah, faham jiwa.
memang katil tu dah uzur pom..
hehehe :D

[Reply to comment]
Cikya said...
August 26, 2011 at 4:26 PM

Pqah,

haha, takdenya dia nak nangis,
gelak adalah... :D

Cik Pulau,

pergh, cukup pakej,
seronok tu...
macam-macam boleh buat.. :)
family besar sedap tu..

Kay_are,

kehkehkeh,
ganah time kecik je.. :P
bukan gua selamanya...
edisi gua sahaja..hehe :)

[Reply to comment]
MakNgah said...
October 15, 2011 at 1:08 AM

kiter pun kejam jugak sampai gigit telinga adik.

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.