The Other Side

Tak Bajet Glamour Pom...

...

Heh!
Nama je nak masuk 3 tahun duduk satu kolej,
Orang bukannya kenal sangat pom.
Kalau perempuan boleh tahan lagi,
Yang aktif masuk program,
Selalu nampak muka,
Yang jarang nampak,
Sekali mereka pindah kolej luar,
Terus kurang kenal..

Yang lelaki lagi lar,
Berdasarkan graf taburan normal..
Yang aku kenal mesti ada rare factor..
Samada terlalu baik, ataupom,
Sampai kat telinga gosip-gosip liar pasal mereka..
Kenal muka je lah..
Yang berada kat mean section tu agak ramai,
Maka, tak berapa kenal lah.


[sem ni baru belajar statistik...]




Ignorance---> Ignorant.
Yeah, seronok jugak...
Bawak perangai dari zaman matrik..
Jalan pecut laju-laju,
Tak toleh kiri kanan...
Dan kejadian di atas pom berlaku.
Sebab tu bila member matrik buat sesi mengimbau kenangan,
Aku jadi blur,
Bukannya kenal pom.

Cerita,
Pagi tadi dah sampai hujung tangga baru perasan,
Aisey, aku tak pakai spek..
Patah balik bilik hujung koridor.
Genggam dalam tangan, mata rabun fokus beratur tunggu bas..
Yeah..
Rabun.
Salah satu faktor jadi ignorant.
Biar lah..
Asal bahagia...

Kisahnya,
Ada member pernah pesan,
Tiap kali kau nak sauk spek tu..
Niat lar,
"Hari ni aku nak tengok benda yang elok-elok je.."
Kira tak nak buat maksiat mata..
InsyaAllah okay.
Takde lar ter'usha' anak orang!
Kahkahkah...

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Mata Jangan Rosak

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: setakat turun kafe, tak rajin lah nak pakai spek, tibi pom takdakk nak tengok..
cuci mata baik tak payah.. ^___^
Heh, siapa nak Ayat balik ???

3 comments:

missSenget said...
September 30, 2011 at 12:17 PM

alamak..

tak pernah niat gitu..

patut laa asik nk tgk anak orang je kalo jalan2..

kuikuikui...

[Reply to comment]
cik bulan said...
October 1, 2011 at 1:50 AM

kau mcm aku la..sebijik!..haha

masa matrik pon camtu..turun je bawah mesti xpkai spek sbb nk lindung dari tgk kapel2 yg blmbak la kunun..haha..padahal mmg xske pkai spek..pastu bile gosip lam bilik nganga ja..sbb xknai org..hahaha

[Reply to comment]
cik pulau said...
October 5, 2011 at 3:50 PM

cikya..
kno amek tau jgop la..
xleh amal ignorant sokmo.. hehehe

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.