The Other Side

Bila Ma Back-Up

Assalamualaikum w.b.t...

Bila Ma back-up adik, akak atau abang
Aku diam tak terkata
Nak bahas apa lagi nya
Mana boleh lawan cakap Ma
Nak bahas panjang-panjang

Kalau debat tak rasmi dengan adik
Boleh pusing auta sesuka hati
Ma dah back-up
Terus give up zip mulut lar

Akhirnya aku cakap,
Ye lah...
Sambil senyum bergaya kecewa..
Hahaha

Kuasa Ma sangat hebat bila Ma buat pakatan dengan sesiapa
Confirm jarang ada yang nak balas

[kenapa rasa macam tak pernah back-up otak...]
:D

Last time Ma buat pakatan dengan adik aku
Aku cakap,
"Perempuan ni gatal, nak ambik laki orang"

Adik aku,
"Laki ni lar yang salah, dah ada isteri cari yang lain"

Aku lagi,
"Lar, kalau dah tahu laki orang jangan kacau..."

Timing tepat Ma aku cakap
"Laki ni lar, bla bla bla..."

Akhirnya aku,
"Hurm, ye lah..."

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Adab

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: korang rasa siapa yang salah, laki ker perempuan gatal tu? Aku tetap rasa perempuan yang salah sebab terima kegatalan laki tu.

Heh, siapa nak Ayat balik ???

4 comments:

intan.maisarah said...
May 20, 2011 at 11:56 PM

sara masih rasa.
perempuan yang salah!

[Reply to comment]
Encik MamaT said...
May 21, 2011 at 7:26 AM

semua ada salah jugak cikya...

laki tu salah kerana ada pompuan lain..

isteri laki tu salah kerana mungkin ada sikap dia yang membuatkan suami dia cari lain..

kekasih dia juga ada salah juga...

semua salah... hehehe

[Reply to comment]
Cikya said...
May 21, 2011 at 8:58 PM

Sara,

ha ah, perempuan kan salah..
hahaha, sebab perempuan tu nampak gedik giler dan ada niat jahat! ^^'

Encik Mamat,

terperinci lagi ko detail kan eh..
ye lah, semua salah..
yang paling salah banyak perempuan gatal tu lar..
:D

[Reply to comment]
wath said...
May 22, 2011 at 5:18 PM

pompuan tu salah. bagi aku, klau laki tu gatal, pompuan tu taklayan mmg tak jadi. sbb skrg byk gak kes laki tak gatal tapi pompuan tak reti bahasa nk gatal jugak. heh~ apsal aku emo. haha

lelaki cume salah bile dia ckp dia single. pompuan tu tak salah sbb dia tak tau. tapi klau dia da tau, dia mmg kne tarik diri. muktamad!

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.