The Other Side

Bangga Tak Tidur...

Assalamualaikum w.b.t...

Aku takde lar masalah bangga ke tak dapat tidur ker tak
Sebab aku ni memang jenis senang tidur
Kadang bila terlajak minum kopi jer insomnia kejap

[kira lar sampai pening]

Ini kisah budak-budak Uni ker budak sekolah yang 
Bangga bila mereka tak tidur

Dude Herlino cakap,
"Babe, I tidur 2 jam je semalam, 10 bab I khatam"

Babe Dude cebik terus balas,
"Linnkk, I tak tidur lansung, 13 bab habis, memang you tak boleh lawan lah!"

Aku cakap,
"Apo ke halnya..?"

Takde maknanya kurangkan tidur masa exam
Sanggup bersengkang mata stay up
Semata-mata nak habis baca buku nota bla bla..
Aku tak rela

Sebab bila mengantuk
Otak aku tak boleh jalan,
Letak lar nota, atlas, kamus bergambar pom aku tak pandang

Tidur lah,
Tak elok paksa diri.

Aku memang jarang stay up sebab study,
Paling lama boleh tahan study 2 jam ++
Lepas tu dah hanyut...zZz~

Paling best orang cakap stay up sebab
Main game, online, khatam drama movie..
Terserah..
Asalkan tak menjejaskan kesihatan
Kalau tahajud lain cerita naa..

[kucing ni macam Amat, tapi Amat dah mati sebab demam virus]
T.T

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Jam Tidur

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: aku pernah cakap kan, unstable biological clock boleh menyebabkan gemuk ??
percaya tak..?

p/s lagi: tapi terlebih tidur boleh hati jadi keras...

Heh, siapa nak Ayat balik ???

6 comments:

Syarafina Zaini said...
May 22, 2011 at 12:13 PM

xbangga pun.. lagi bangga sebab tdo awal.. muahaha!

[Reply to comment]
wath said...
May 22, 2011 at 5:02 PM

aku bangge klau tengok drama. haha. pastu bile kene bahan aku senyap. ok. mmg takbagus. nnt time kelas or exam, lalok ~_~

[Reply to comment]
saljihitam said...
May 22, 2011 at 5:39 PM

hahaha same same. tapi study last last minit pun sodap jugakk. hehehe

[Reply to comment]
putra87­™ said...
May 22, 2011 at 10:19 PM

hahaha... tul2.. tp tngok org gak... kdg2 ade org yg jnis klawar malam... hahah.. so tido dorang is wktu pagi... tp tul gak.. xckp tido, kdg2 leh wat blur time exam...

[Reply to comment]
missSenget said...
May 23, 2011 at 9:13 PM

rasa nya hati aku da keras..byk sgt tdo..

huhuhu..camna ni cikya...?? T__T

[Reply to comment]
Encik MamaT said...
May 24, 2011 at 9:56 AM

sama la mcm aku cikya.. orang len berjaga.. aku tido awal.. tapi aku bangun awal sikit buat kerja.. orang len tgh tido.. hehehe

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.