The Other Side

Ingkar Keturunan

Assalamualaikum w.b.t.

Bertapa di rumah,
mood untuk online baru datang selepas 2 minggu.

Kemudahan di rumah,
walau takde tasik titiwangsa untuk joging,
ada 24/7 available food tanpa cashier,
dan tibi berserta stereo box.

Cerita tibi.
Demam menukar kisah cinta dalam novel kepada drama atau movie semakin menjadi-jadi.
Yakni aku pembaca novel,
walau kadang tak semua yang dibaca dalam koleksi.

Komen,
Erkk...
"Are they running out of ideas for love stories?"
The Malay love stories shall endless in television,
and they shall be melodrama and pretty sickening to watch.
Hanya tukar hero, heroin, nama canggih-canggih, jalan cerita stereotaip.
*penat*

Aku,
layan cerita Melayu awal-awal masa intro,
bila masuk scene yang entah apa-apa,
lari masuk bilik, takpom naik atas tengok Astro Fox, World, Diva,
selain yang mengarut di atas...
*predictable ending*



Erkk..bukan nak ingkar sangat,
tukar lar...tukar lar cerita...
Kalau pom nak garap cerita dalam novel ke layar filem atau drama,
ambik lar novel Ramlee Awang Murshid ker,
Urban novel yang dipublished oleh Fixi sebagai contoh.
They are good.
Luar kotak, luar norma, luar stereotaip.

Dan ada yang komen,
karya 'kita' semakin murah.
Jual tajuk yang 'murah', yang kadang aku baca tajuk je dah "Erkk..".
Nak tunggu pelajar pondok garap filem islamik,
drama islamik seperti KKB, AAC, atau terbaru Hafasal Shalat Delisa.
Mampu?
Mahu?

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Selera.

:: Salam Satu Aqidah! ::



Tak ingkar mana, cuma bosan... Try be witty. Just witty, sarcastically funny.
Will you? ;)

Heh, siapa nak Ayat balik ???

2 comments:

cik azeya said...
February 10, 2012 at 4:35 PM

RAM terbayek!

aku pasti tengok kalau ade movie beliau,

ngehe

[Reply to comment]
kay_are said...
February 16, 2012 at 11:48 PM

pengarah malaysia.. bile tau novel jadi filem leh boom, dorang pun kejar2 r nak wat bende yang same..

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.