The Other Side

Cara Untuk diBahan Jiran & Saudara

Assalamualaikum w.b.t.

Lelaki nampak awet muda sebab, kulit muka mereka tebal,
susah nak kedut...
Dah umur 40 pom masih charming.
Perempuan jangan selalu marah, nanti kedut,

yang kering suami kena beli Loreal lah, Olay lah, SK-II lar...
Mampu??

Tak mampu, bedak sejuk pom layannn..



Tanpa rasa segan silu,
baru faham, kenapa lar banyak member duk kalut bila sampai umur macam ni.
Kahkah,
*gelak geli hati macam comel*

Kisah 1.

Jiran buat makan-makan untuk Maulud,
kebetulan bunga rampai depa tak ikat lagi nak bagi kat orang yang datang selawat lepas Isyak.
Ingat datang lepas maghrib, nak cabut sebelum orang siap solat Isyak.

Kesimpulannya,
kerja membungkus bunga rampai dan tolong susun makanan dalam talam,
situasi yang agak kalut,
sebab yang baru lepas selawat tu mungkin spare perut tak makan malam.
Lapar sangat, sekejap-sekejap nasi tambah...

Duk kalut-kalut,
dengar orang panggil,

"*****."

Aku,
"Ya, Ma..."
*muka confident Ma yang panggil*

Sekali jiran depan rumah yang panggil.
Pergh, malu kena gelak...

Jiran,
"Ada chance nak jadi menantu lar gini..."
*sengih sambil gelak*

Aku geleng laju-laju, cakap dah gagap,
"Eh, dopp....dopp...."
Satu dapur gelak...

Kisah 2.

Anak jiran yang kat atas.
A'an, 
tiba-tiba datang dekat masa gaya ayu ikat bunga rampai.

Dia,
"Nampak macam dah bau-bau gulai je ni..."

Aku,
"Heh, erkk...gulai?"
*tanya gaya innocent*
"Muka macam dah ada orang ker?"

A'an,
"Ha ah, tak lama dah tu.."

"Haha, cincin pom tarakkk...gulai apanya."



"Orang sekarang bukannya pakai cincin dah, rantai, jam..."

"Hee, takdakk eh, Nuyu dulu kot..."
*guna adik untuk larikan diri.*
hahaha
"A'an dulu ker.."

-----------------------------------

Kesimpulannya, 
jangan tersasul panggil mak orang lain sebagai mak sendiri.
Dan pandai-pandai libatkan orang lain untuk larikan diri.

Tak nak dah dress up sopan-sopan lepas ni.
Kahkah...
Nanti orang tanya nak kahwin bila,
kalau pakai sememeh,
orang tak tanya kot...
Tapi aku pulak yang tak sanggup nak keluar pakai selekeh.

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Akhlak Cantik Gigi Kuning Takpa Kot...

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: kenapa member cakap aku jual mahal? Tengok orang pom tak, bila drive kereta pom rabun...

[keep the faith for those in this LDR stuff]


Heh, siapa nak Ayat balik ???

1 comments:

kay_are said...
February 16, 2012 at 11:45 PM

memang malu sangat r kalau jadi insiden camtu.. cane leh tak kenal sore mak sendiri ni? huu

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.