The Other Side

Mencipta Alasan

Assalamualaikum w.b.t.

Short Term memory.
Bila topik DNA replication yang belajar 2 tahun lepas,
gagap-gagap wajib pending bila nak recall dari otak.

Ignorant.
Sengaja tak nak ambik tahu.
Sengaja tak pakai spek bila turun...
Lagi rela rabun.
Sampai orang kata kita sombong.

Forget.
Pilih untuk tidak ingat sebab tak penting?
Atau gabungan Short Term Memory dan Ignorant.

Miss.
Macam mana nak rindu kenangan kalau ingatan tak ada.
Kadang ada kes psikologi yang orang sengaja buat memory block.
Andai dia ada kenangan pahit.

Stubborn.
Dah tahu ada masalah kat atas.
Masih berdegil untuk tak simpan benda-benda yang boleh 'ring a bell' bila tengok.
Sikit-sikit buang, zaman sekarang, gatal tangan tekan butang delete all.
Tak sedar diri tu, ada bakat senile zaman muda.

Senile.
Masalah neuron...
Atau otak dah kurang guna.
Dan Allah dah takdirkan dia memang nyanyuk.
Rajin-rajin lar baca, tadabbur Al Quran.

Aku.
Gabungan semua.
Lepas tu terpinga mencari memori lama?
Kadang fikir, macam mana waktu dulu.
Mungkin tak berubah.
Lecturer Pharmacognosy cakap,
Human is consistently INconsistent.
Ditto super true.

Aku,
menyesal sebab lupa?
Takpe lah, asalkan ada orang nak tolong remind...
=)
Tapi malu juga, kihkihkih.

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Ingatan Kenangan.

:: Salam Satu Aqidah! ::

Heh, siapa nak Ayat balik ???

3 comments:

kay_are said...
April 3, 2012 at 2:05 PM

lame tak datang sini.. tapi tu sebab r manusia ni complicated =P macam2 ade.. lol!

[Reply to comment]
a.samad jaafar said...
April 8, 2012 at 11:10 PM

saya mengambil pil penenang atas nasihat doktor beberapa minggu yang lalu.. kesannya, saya jadi pelupa.. akhirnya, pil tu sy campak ke bakul sampah.. hihihi..ganas tak?

t kasih krn selalu menjenguk ke blog saya.. saya menghargainya..

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.