The Other Side

Hantaran Yang Tak Munasabah | Kopi Segera

Assalamualaikum w.b.t.

Can I just write this entry, like ranting to a stupid diary?
Heh?

Iye, semua gara-gara Iklan Power Root kat tibi dua malam lepas,
saat kebuluran mencari makanan pukul 9.30 malam.

Zaibo dan ada seorang pelakon wanita veteran kemain duk 'promote' Kopi segera cap Power Root.
Siap buat hantaran?
Kat otak terus cakap,
"Apakah???"

Heh, perempuan mana yang nak hantaran kopi cap Power Root?
Cuba angkat tangan, nak buat head count!
Kalau dating pom kat StarBucks, ini nak hantaran Kopi segera?

Aku bukan nak kritik iklan Power Root ker apa,
cuma, 
perempuan lagi, kalau tol pihak lelaki bagi kopi segera,
agak-agak kau lepas tak pengantin lelaki?
Wajib tak kan? 
Mahu melayang ratusan bagi yang tak cekik darah sangat...
*heh, tol bukan sunnah nak berbaitul muslim kot*
--- adat sahaja ---
Adat yang membawa larat.

Dari kaca mata seni, mungkin kreatif, mungkin 'catchy',
tapi dari sudut logik, terpaksa tolak.
Jangan ada budak seni datang bahas, seni tak pernah logik sudah...
T_T

Sekurang,
kalau kau letak voucher Supermarket RM300 takpe lagi,
voucher Parkson ker...
Ye lah, terima, bini kau suka minum kopi segera cap Power Root.



Kenapa nak merungut?
Sebab buat aku fikir, mengarutnya hantaran macam tu.
Daripada awak beli kopi segera, baik awak bagi buku sebijik,
Al Quran Tafsir yang tebal ker..
Harga lebih kurang 2-3 paket kopi segera berkapasiti 20 sachet sepaket.
Boleh?

Heh, lupa,
bini dia suka kopi segera.
Aku je yang hantu buku, sampai hantaran pom nak mintak buku.
*facepalm*

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Perilaku Orang Suka Hukum

:: Salam Satu Aqidah! ::

Heh, siapa nak Ayat balik ???

5 comments:

missSenget said...
January 17, 2012 at 4:06 AM

voucher buku 200 cikya da ambik lom..??


hahaha..

tetiba... :p

[Reply to comment]
cik bulan said...
January 18, 2012 at 4:29 PM

patutnya pasni ko nk dia buat iklan pearl kcip patimah an..or kacip cikya??hahahaha///kbai..:P

[Reply to comment]
Dr Am said...
January 18, 2012 at 8:20 PM

Betul la tak munasabah..Kopi...masuk dalam perut, lepas beberapa jam keluar balik..

Ilmu boleh guna sampai mati...

[Reply to comment]
LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...
February 1, 2012 at 2:25 AM

tu dia,,,,puncanya hantaran kopi je,,hehe,,

[Reply to comment]
kay_are said...
February 16, 2012 at 11:49 PM

kesimpulan nye.. iklan kat tv banyak yang menipu =P

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.