The Other Side

Edisi Gua | Teringin Nak Tanya...

Assalamualaikum w.b.t.

Bagi salam dulu sebelum tanya.
Kalau ada yang perasan dan jawab salam, kita tambah pahala :)

Kerana member-member gua sedang rancak kecoh heboh di facebook pasal nikah.
Depa duk share link tang :

:: Saya nak kahwin, tapi tiada calon, Apa nak buat ya? ::

Suci kan soalan.
Kesimpulan artikel tu,
patutnya gua jawab,
"Sedang mencari calon."

Member gua balas,
"Duit tak ada, tapi hati ingin kahwin..."
*lirik lagu*

Seorang lagi nyanyi,
"Oh, Mama, saya mahu kahwin......."

Yang lagi senior siap bagi cadangan kalau takdak duit,

1. Nikah gantung
2. Selesai mas kahwin dah cukup
3. Rezki lepas nikah lagi murah...

Maka, rasional tajuk di atas.
Andai gua sasau sebab tak tidur malam,
keesokan harinya,
mungkin hilang bajet gua jaga gengsi.

Gua akan tanya dia,"Kita nikah nak?"


Serius gua akan tanya dia,
"Kita nikah nak?"

A... 
Belakang kira jawapan dia apa,
sebab masa tu kan gua tak jaga gengsi dan tak berapa nak waras.

Lepas tu gua baca lagi,
takpe lah.
Duk diam-diam, duk senyap-senyap...

Gua kirim doa kat dia.

Kalau ada jodoh, ada lah...
=)

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Gengsi

:: Salam Satu Aqidah! ::



Heh, siapa nak Ayat balik ???

7 comments:

jidahcomely said...
April 5, 2012 at 12:27 AM

hehe..teruja baca....i support u!:)

[Reply to comment]
azkiya farhana said...
April 5, 2012 at 4:05 AM

cik ya! edisi gua u mmg ade talent lah :D heheee

[Reply to comment]
Ihsan Arifin said...
April 5, 2012 at 12:32 PM

haha kawen je. pasal duit tu biar suami pandai pandai die nak urus camane

[Reply to comment]
kay_are said...
April 5, 2012 at 2:15 PM

eh nak kawin dah ke.. sile2.. cepat2 sikit ye ^__^

[Reply to comment]
a.samad jaafar said...
April 8, 2012 at 11:06 PM

perkahwinan itu ibadah..juga satu keperluan..usah diberat2kan sangat..permudahkanlah..

err..nak kawin ke?

[Reply to comment]
adan said...
April 9, 2012 at 12:36 PM

tuan blog ni nak kahwin ke?

[Reply to comment]
Cikya said...
April 15, 2012 at 1:57 AM

Jida,
Lajuuu je bab support kan. Entah, tengok lah. ;P

Far,
Katang tak pakai gua-gua ni..?

Ihsan,
Mohon support seribu dua untuk walimah nanti.. ;D

Kay_are,
Eh, mana ada, mana boleh langkah bendul, biar kr lar nikah dulu kan.. :)

Cik Mad,
tak lah..mengarut je tu...
kalau kawin, Cik Mad nak turun kelantan tak? ;)

Adan,
Huu, tak lah Adan.
Budak-budak lagi ni..
*lap-lap hingus* ;D

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.