The Other Side

To Grow Old Together

Assalamualaikum w.b.t...

Dengan perasaan 'obliged to post at least an entry per month', 
here I am.

To grow old together or to grow up together?
To reach maturity together?
Hat mencapai kematangan macam susah je, sebab parameter matang tak objektif,
pembolehubah pula manusia,
buat sakit hati je pakai misi "Menuju Kematangan Bersama".
Tak logik pun ada jugak,
dah macam slogan hari kemerdekaan...

Oh,
tadi terfikir pasal ni tengah kunyah semangkuk bertih jagung sambil tukar siaran antara RunningMan dan The Return of Superman.
Kahkah.
Tak pernah sehayat ni menghadap 'Korean Variety Shows" sampai habis,
oh!
'lost in the middle of story again'
Malam tadi episod nenek dan atuk Sarang bawa pergi berenang, lepas tu depa ada sesi foto sekeluarga.
Cemburu.
Sebabnya sebelum abah pergi kemain ler orang bising cakap nak ambil foto keluarga tapi tak sempat, gitulah.
Takdir namanya.

Akibatnya,
to grow old together sounds fun.
Tapi, hal ajal ni tak boleh ramal beb.
Maka,
misi paling realistik:
To make fortune together?
Hahah!
Jangan ler tuduh mata duitan...
Ingat rezki dalam bentuk harta benda je ker?
Anak yang soleh rezki jugak, err,
dapat zuriat pun dah sejenis rezki.
Hidup yang aman pun rezki.
Lagi lah hidup yang mudah.
Namun apalah seorang Muslim kalau tidak diuji apa lagi jika setelah mengaku beriman.
Ehem!

Haa,
kisahnya?
Misi paling realistik adalah:
To make fortune together. 
Muahaha.
Motif gelak?
Nak kurangkan ke-serius-an hal rezki tadi.

Oh, lupa lagi.
Kadang kita akan pandang hidup orang lain,
Ya Tuhan ya Robbi senangnya...
Hakikatnya bukan kita tahu,
how many hell rides he has taken,
how many miles has he walked in those shoes, err, figuratively.
How much tears he has shed.
Spice up a bit,
sebab air mata secara literal adalah benar.
Agak-agaklah nak pakai ayat anak jantan tak (boleh) menangis.
Kang datang puak #yizlumik persoalkan,
"Apa kau tidak pernah menangis kerana dosa-dosa kau?"

Well, burn, baby burn!



Sebelum merepek lebih panjang,
hikmah cerita lompat sana sini.
Do your best to get his bless. 
;)

Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Matlamat

:: Salam Satu Aqidah! ::

p/s: dah lupa nak tulis apa tadi sebab sibuk cari imej. -..-

Heh, siapa nak Ayat balik ???

1 comments:

Khamsi Abdullah said...
August 20, 2014 at 12:41 PM

hmmmm...mmmm...humpppp... *cuba memahami secara lebih serius*

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.