The Other Side

Messed Up Rhyme Freak and Ramadan

From a rhyme freak to a rhyme freak,
after having a mug of hazelnut coffee and green tea,
these sentences rhyme no more, please don't squeak,
accusing me self-proclaim a rhyme way far from neat,
till this entry written, all sound-alike vocab fleet,
pardon me, wasting your time try to match beats,
bit by bit ideas fade,
yet I still rambling this horrendous enunciate...

Ah, screw this!



Err, Err.
Saya suka Err,
Awak patut tahu.

Like a quote which I don't bother to trace its source,

"To Err is Human, To Forgive is Divine."

Yep, 
that's that,
should suffice to justify excessive usage of err and I'm a human.
*scoff*

Motif sangat tetiba di belakang minda (at the back of mind),
terngiang lagu Human by Christina Perri.
Dah datang pulak alter ego sat sat tengah menaip,
apsal terngiang lagu, bukan ayat Quran di malam Ramadan yang suci lagi mulia.
Err.

Err tu sejenis verb (kata kerja); to make a mistake or to be incorrect.
Diikutkan niat murni sebab menulis blog tulis, apa-apa kena ada motif dan berpengajaran *scoff*,
Ramadan ni bulan keampunan.
Sekian.

Hahah, boleh kena tendang ke penjuru rumah kalau gitu je akhirnya.
Jujurnya,
dah mengarut sangat ni,
melampau-lampau karutnya.
Kait balik hal Err tadi,
dah kata manusia,
Yaa Ay yuhallazi na'amanu... (ehem! perasan beriman sangat)



Saya minta maaf kalau ada salah silap sepanjang kenal dengan awak-awak-awak dan awak...
Salah awak? 
Ahiks!
*patut kena lempang gelak gedik gitu masa sesi bermaafan*
Iyer, saya maafkan segalanya.
Simpan marah, dendam ker kekesalan *eceh* bukannya dapat faedah interest rate 6% setahun.
Hurm,
it's okay, let it go.
Kalau pendam tak tenang.
Jadi, kita kosong-kosong.
Maaf lagi saya dingin (cold) dulu,
tak biasa. :)

Diakhiri repekan tanpa arah tujuan ibarat ular kena palu ini dengan sebuah pantun,

Apa diracik pinang setalam,
Kapur mengeras sebelum jamu,
Apa dikenang silap semalam,
Maaf dipinta tulus darimu.

Kahkah!
Jangan maki, tolong jangan.

p/s: takde p/s :P

Heh, siapa nak Ayat balik ???

1 comments:

Khamsi Abdullah said...
July 11, 2014 at 8:01 AM

Ala cikya..lepas saya wt pemutihan tu kan saya follow balik.. tapi jarang tengok newsfeed blogger dah..sebab seminggu dua ni duk sibuk ngan set up > stanzaku

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.