The Other Side

Life as a Bachelorette | Forever

Assalamualaikum w.b.t.

Haih haih.
Iyer, bachelor tu untuk lelaki.
Masih perempuan walau kadang-kadang mengaku pondan tanpa segan silu.
Kadang perasan lelaki sebab entah lah,
Jenuh kena maki karang gara-gara buat ayat tak bersyukur.

Ye lah,
Sebab otak tak berapa nak betul dan fikiran liar tu selalu sangat datang.
Kah!
Takde pelik-peliknya.
Dah ler 2-3 minggu lepas kena 'torture' asal buka FB je bersepah gambar orang nikah.
Okay.

Hurm,
Straight to the point.
Maka datang fikiran bahawa hidup bujang selamanya macam 'fun' jugak.
Persoalkanlah resolusi masa mental tak stabil ni.

Entah.
Satu. Takde komitmen.
Duit berkepuk bersepah inshaAllah. Dua. Workaholic mungkin.
Tiga. Boleh jenjalan selalu.
Anak? Anak sedara bersepah, manjakan dorang je lah. Empat
Lima. Terkejut Ma kalau tahu anak beliau fikir macam ni.
Eh, hello. Member cakap boleh jadi Crazy-cat-lady. Kahkah. Enam.
Gelak cuma.
Takpun, niat murni sikit kuabadikan diri dalam bidang penyelidikan sampai kerepot.
Alolo. Suci ler sangat.
Tapi, gitu lah.

Orang ler kabo,
Ekau jangan harap nak gembira hidup berdua kalau hidup membujang tak bahagia.
Eh, melampau indah dah ni.
Maniac episodes with overtop  hedonia.

Err. Merepek apa.
Tu je kot.

Kebarangkalian dan alasan yang boleh dirangka cipta untuk membujang sampai tua.



Heh, siapa nak Ayat balik ???

2 comments:

missShila Nget said...
June 16, 2014 at 4:54 PM

tau2 hujung tahun ni dapat jemputan dari cikya..


ehem.. kr single lagi.. kakaka

[Reply to comment]
Cikya said...
June 16, 2014 at 11:44 PM

@missShila Nget hahaha, jemputan apanya, sengkek baru mula kerja masa tu. huhu.

kr jangan sebut, nanti kena bambu dengan aweks dia :P

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.