The Other Side

Mushy Cheesy | 1.0 Version

Assalamualaikum w.b.t.
Sisi gelap seorang perempuan ego asalnya,
Perempuan yang kononnya tak reti bicara manis-manis indah-indah beralasankan;
saya cuma tulis apa yang saya tahu, dan apalah cerita romantis bagi perempuan berhati beku.
Kukuh bukan alasan perempuan itu.
Sehinggalah penemuan blog kawan twitter,
Lalu perempuan itu merasa terkesima atas kebolehan berbahasa puitis romantis lelaki itu.
Ego yang belum dikambus dalam tanah, hati dia terdetik;
Alar, lelaki, 'sweet talk' itu bukankah kebolehan semulajadi mereka…
*cebik-cebik berlagak sexist*
Masih berpaksikan ego tanpa hujung,
dengan tip yang diberikan oleh beliau, ehem! *kekening*
tulis ayat gula-gula itu mudah jika sedang melayan perasaan, atau 'in mood'.
Cubaan pertama cheesy mushy.
Awak,
Saya dah letak tepi dah ego saya ni.
Ye lah, ada ego membukit pun bukannya boleh bawa kenyang,
tapi saya tinggalkan sebesar busut,
kalau-kalau kita gaduh nanti,
Takde lah saya kena maki disalahkan sebab ego berkren kena angkut selepas bukit diletup.
***
Hahaha. Ya Tuhan.
I've tried writing this mushy version lebih sebulan setengah.
Dalam Evernote, sampai lupa nak sambung.
Sebenarnya, tak mampu nak sambung.
Sebab geli.
Kesiannya…
Nampak gaya,
Maaf, mungkin projek Mushy Cheesy version takkan ada 'update' selamanya.
Sangkut dan bermula dari 1.0 dan kekal jadi 1.0…
Tabik hormat lah,
I really can't.
And rereading silly so called mushy entries I drafted, apparently,
They are not corny at all.
Poor soul.
Tak apa lah.
Saya tak reti nak jiwang-jiwang, sweet sweet tu kadang-kadang je jadi. Tak boleh nak reka jadi entry,
Kalau buat spontaneous kat memember,
Hiks, am good kay.
Erm. Member, that's why.
And thank you for saying it is fun to have a long thread with me.
I convo nanti datang lah yer.
Tak dapat apa-apa, dapat jumpa I je lah. Hahaha.
Since the chance was blown last weekend.


Heh, siapa nak Ayat balik ???

6 comments:

Pujangga Sinis said...
May 11, 2014 at 12:39 AM

Roman yang direka-reka tak seindah, tak sesyahdu roman yang dirasa. Tak rasa dan sekadar membayang, takkan menyentuh sudut hati yang mendengar.

CheArep

[Reply to comment]
Khamsi Abdullah said...
May 12, 2014 at 5:08 PM

lama tak singgah. Lain..berubah ke? Rasa macam ..... tah,best r penulisan dan gaya gini :)

[Reply to comment]
Cikya said...
May 21, 2014 at 11:28 AM

@Pujangga Sinissejak bila CheArep bertukar menjadi Pujangga Sinis. Tapi, tapi, tak sinis mana pun kut bila baca. Sebab roman ini bukan romansa natural, maka dihentikan usaha untuk mengembangkannya.

[Reply to comment]
Cikya said...
May 21, 2014 at 11:29 AM

@Khamsi Abdullahsebenarnya tak tahu berubah kat mana... hahaha. Dulu bagaimana dan sekarang bagaimana? Makin kacak agaknya..?

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.