The Other Side

Living between Two Worlds

Assalamualaikum w.b.t...

Mulakan entry ni dengan sepatah ketidakpastian,
yakni,
sepatah entah.

Entahlah.
samada hidup yang lalu.
Dibesarkan dengan per
sekitaran ibubapa menyokong penuh sifat inkuiri anak.
Membenarkan anak mereka suasana hub ilmu yang mencukupi?
Ehem!


Ahh,
bukan nak perasan pandai.
Sebab isu kat sini, ilmu tak formal.
Atau mak ayah kau tak pernah cerita prinsip hidup yang mereka pegang.

Jangan cakap tak pernah.
Ibubapa mesti be
rprinsip. Sekura
ng terselit sepatah dua petua hidup mereka sepann
nnjang memberi bebelan bermakna.

Sebagai contoh walau aku bukan bergelar ibu masih.
Prinsip waktu bekerja atau buat sesuatu.
Strive hard. Strike hard. Put my 100% into it. Do not disturb me while I'm working for your less trivial issue.

Pegangan hidup lain.
Macam kalau kau tak tahu sesuatu.
Apa kata kau usahakan dahulu cari solusi masalah tu.
Bukan membuta tuli tanya orang itu ini.
Kalau benda semudah mudah alam.
Sampai orang yang kau bertanya boleh sentap!
Hey!
Sebab bagi aku what you earn through difficulty will retain longer in your memory...



Heh, siapa nak Ayat balik ???

2 comments:

kay_are said...
September 7, 2013 at 11:15 AM

betul2.. first cube cari jalan penyelesaian..dah puas cari tak jumpe baru r refer mane yang patut..

[Reply to comment]
Cikya said...
September 13, 2013 at 11:35 PM

ha ah...

sebab aku pernah termarah orang yang takde usaha nak cari sendiri,
membuta tuli tanya.

hurm.. macam orang kat situ kerja kaunter pertanyaan dia. I was quite busy then. tak terlayan. pastu minta maaf.. :)

[Reply to comment]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geng Mengayat

Back to Home Back to Top Ayat-mengayat..heh!. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.